İzelman Işçileri Eylemde

İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet ihalesinin İzelman tarafından kaybedilmesinin ardından DİSK üyeleri ve taşerona bağlı 2...

İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet ihalesinin İzelman tarafından kaybedilmesinin ardından DİSK üyeleri ve taşerona bağlı 2 bin işçi, Büyükşehir binasına yürüyerek eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan personel ihalesini kaybeden ve işlerini kaybetmekle karşı karşıya kalan 650 İzelman çalışanı bir kez daha iş bıraktı. Hafta başında, belediye binası önünde oturma eylemi yapan çalışanlara, bu kez belediyenin diğer birimlerindeki çalışanlar ve eylemdeki BMC işçileri de destek verdi. Konak Pier Köprüsü önünde toplanan işçiler, sloganlarla yürüyerek İzmir Büyükşehir Belediye binası önüne geldi. İşçiler, 'Taşerona geçit vermeyeceğiz', 'Eşit işe eşit ücret', 'Ücrette adalet istiyoruz' sloganları attı.

Reklam
Reklam

CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ile AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar eylem alanına gelerek taşeron işçilerine destek verdi. İşçilerin taşeron firmada çalışmak istemediklerini söyleyen Genel- İş Sendikası 2. No'lu Şube Başkanı Tamer Şanlı, "650 arkadaşımız mayıs ayı itibariyle işsiz kalacak. Bundan iki yıl önce taşeronu kaldırarak emek şenliği düzenleyenler, bizi yalnız bırakmamalı. İhale Yasası ile ilgili verilecek önergelerin takipçisi olacağız." dedi.

Şanlı, TBMM'de grubu bulunan partilerin, İhale Kanunu'ndaki sorunun çözümü için harekete geçeceğini kaydederek, "Şimdi haber aldık. Meclis'te grubu bulunan partilerin temsilcileri Ankara'daki genel merkezimize haber göndermişler. Cuma günü, Meclis'te bir toplantı yapılacak ve bu sorun masaya yatırılacak. Her kesimden, samimi adımlar bekliyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: