İzgü: Evde ailecek günlük bir saat kitap okumaya vakit ayıralım

Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, kitapları inceledi. Kütüphanede sergilenen...

Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, kitapları inceledi. Kütüphanede sergilenen kitaplar hakkında Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay'dan bilgi alan İzgü, 54 yıl içinde 151 kitap yazdığını söyledi.
Muzaffer İzgü, yayınlanan 151 eserden 91'inin çocuk kitabı olduğunu, 30 eserinin dünyada 11 dilde basımının yapıldığını kaydetti. 2011 yılı içinde 3 çocuk kitabının Macarca, Rusça ve Arapça'ya çevrildiğini belirten İzgü, Mısır Kahire'de, İsmailiye’de bir Arap çocuğun eserini Arapça, Moskova ve St. Petersburg'ta bir Rus çocuğun kitabını Rusça okumaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
İzgü, "Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için teşvik edici olalım. Çocuklarımıza hediye ve ödüllerimiz kitap üzerine olsun. Çocuklarımızla birlikte günlük en az bir saat kitap okuma programımız olsun. Kitap okunan evde çocuk kitap okur. Avrupa ülkelerinde kitap okuma oranının çok yüksek olması, ev içinde anne ve babanın rol model olma etkisi var. Çocuk, anne ve babasından gördüğünü taklit eder. Evimizin en güzel yerlerini gereksiz eşyalar değil, kitaplar süslesin. Kitap en güzel dost. Kitapsız ev ise zindandır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz