İzin Dönüşü Birliklerine Giden 3 Asker Teröristler Tarafından Kaçırıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bir grup terörist durdurdukları bir yolcu otobüsünde bulunan ve izin dönüşü...

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bir grup terörist durdurdukları bir yolcu otobüsünde bulunan ve izin dönüşü birliklerine gittiği tespit edilen 3 askeri yanlarına alarak kaçtı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, izin dönüşü birliklerine gitmek için Şanlıurfa-Siverek, Şanlıurfa merkez ve Diyarbakır otogarlarından bir yolcu otobüsüne binen 3 askerin saat 20.10 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Tuzla köyü mevkiinde bir grup terörist tarafından kaçırıldığını söyledi. Teröristlerin yaklaşık 10 dakika yol kestikleri ve otobüsten askerleri aldıktan sonra bölgeden uzaklaştıklarını belirten Vali Toprak, askerlerin Bayburt, Trabzon ve Giresun istikametine gitmek için Öz Diyarbakır firmasına ait otobüse bindiklerini söyledi. Vali Mustafa Toprak, “Normal şartlarda bu askerlerin konvoy ile birliklerine gider. Muhtemelen bu askerler otobüse bindikleri bölgede birileri tarafından terör örgütüne ihbar edildi. Çünkü yol kesen teröristler sadece bu otobüsü durdurup 10 dakika sonra da bölgeden uzaklaştı. Kaçırılan askerlerin bulunması için bölgede kara ve havadan operasyon başlatıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz