İzlanda Başbakanı'nın telefonu yaşlı bir kadına yönlendirildi

İzlanda'da Başbakanlık ofisini arayanların telefonunu Reykjavik’in arka mahallelerinde yaşayan bir kadın açtı. Ofis çalışanlarının o sabah telefon araması almamalarından şüphelenmeleri üzerine problem kısa sürede çözüldü.

İzlanda'nın Başbakanı Sigmundur David Gunnlaugsson'ı arayanların telefonunu Reykjavik'in banliyösünda yaşayan bir kadın açtı.

Ingibjorg Sigurvinsdottir isimli kadın telefonunun sabah 9 buçukta aniden çalmaya başladığını ve arayanların Başbakanlık'a ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Kadın, ''Gelen telefonlar beni hiç rahatsız etmedi. Bu ülkenin vatandaşıyım ve yardım etmeye her zaman hazırım'' dedi ve o sabah yaşananların kendisi için iyi bir anı olduğunu belirtti.

Başbakanlık ofisi, gece çalışan bir güvenlik görevlisinin kısa bir süreliğine masasını terk etmek zorunda kaldığını, bu nedenle aramaları cep telefona yönlendirmeye çalışırken yanlışlıkla başka bir numara yazdığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Güvenlik görevlisi daha sonra ofis numarasına geri dönmeyi unuttu.

Ofis çalışanları o sabah telefon araması almayınca durumdan şüphelendi ve problem kısa sürede düzeltildi.

Başbakan yardımcısı Johannes Thor Skulason gazetecilere esprili bir dille kadının artık ofiste çalışmadığını söyledi.

Skulason, ''Devletimiz adına memnuniyetle yaptığı görev nedeniyle kendisine teşekkür edildi'' dedi.

Siggurvinsdottir da yaptığı işi sevmiş olacak ki, hükümete istedikleri zaman onunla tekrar iletişime geçebilecekleri mesajını verdi.

Kadın ''Bu iş beni çok mutlu etti'' diye ekledi.