İzlanda Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye'nin EXPO adaylığına destek

İzlanda Fahri Konsolosu Esat Kardıçalı ve eşi İclal Kardıçalı'yı ağırlayan İzlanda Dışişleri Bakanı Ossür Skarphedinsson,...

İzlanda Fahri Konsolosu Esat Kardıçalı ve eşi İclal Kardıçalı'yı ağırlayan İzlanda Dışişleri Bakanı Ossür Skarphedinsson, Türkiye’nin AB üyeliğini önemsediklerini ve İzmir’in EXPO adaylığını destekleyeceklerini söyledi. Toplantıda İzlanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda görüş alış verişinde bulunuldu.
İzlanda’yı ziyaret eden İzlanda Fahri Konsolosu Esat Kardıçalı ve eşi İclal Kardıçalı, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’in yeni sanat merkezi Harpa’da, İzlanda Dışişleri Bakanı Ossür Skarphedinsson tarafından konuk edildi.
Ayrıca, 20 Ekim 2010’da Muğla yakınlarındaki kazada anne ve babasını kaybeden 'Daniel Bebek'in ailesi de hazır bulundu. Hatırlanacağı gibi 'Daniel Bebek', o kazada yedi aylık yetim kalmış ve aile fertleri Türkiye’ye gelinceye kadar, Esat ve İclal Kardıçalı’nın himayesinde kalmıştı.
Samimi bir aile toplantısı havasında geçen yemek sırasında, Türkiye’nin AB üyeliği ve İzmir’in EXPO adaylığı için destek isteyen Esat Kardıçalı’ya, İzlanda Dışişleri Bakanı'ndan tam destek geldi.
Bakan Skarphedinsson, Türkiye’nin AB üyeliğini önemsediklerini ve İzmir’in EXPO adaylığını destekleyeceklerini söyledi. Toplantıda, İzlanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz