"İzlenebilir Modern Hayvan Pazarı Projesi" -Projeyle barkod sistemleriyle hayvan hareketlerikayıt altına alınacak

Sakarya Ticaret Borsası'nın (STB) faaliyete geçirdiği "İzlenebilir Modern Hayvan Pazarı Projesi" ile barkod sistemleriyle hayvan hareketleri kayıt altına alınacağı belirtildi.

Sakarya Ticaret Borsası'nın (STB) faaliyete geçirdiği "İzlenebilir Modern Hayvan Pazarı Projesi" ile barkod sistemleriyle hayvan hareketleri kayıt altına alınacağı belirtildi.

STB'den yapılan yazılı açıklamada, hayvanların kimliklendirilmeleri, kayıtlarının tam, zamanında ve noksansız tutulması amacıyla STB Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan arasında protokol imzalandığı kaydedildi.

Protokolle "Modern Hayvan Park ve Pazar Yeri İzlenebilirlik Platformu" kurulmasının sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar bildirildi:

Reklam
Reklam

"Bu platform ülkemizdeki diğer belediye ve borsalara da örnek teşkil edecektir. Bu projede Hayvan Pazarı Giriş Otomasyon Sistemi, Müzayede Salonu Giriş Otomasyon Sistemi ve Müzayede Salonu Kamera Entegre sistemi olmak üzere üç ana faaliyet yapılacaktır.

Alıcı ve satıcılar için kart sistemi oluşturularak, hayvanların iniş rampasında izlenebilirliği için sistem kurulacaktır. Barkod donanımlı bilgisayarlarla satıcı kartı, hayvan kulak küpesi ve pasaporttaki barkod okutularak TURKVET sistemindeki hayvan kimlik bilgileri teyit edilerek elektronik sistemde daha hızlı ve güvenilir şekilde kayıt altına alınacaktır. Kayıtlarla günlük, aylık ve yıllık raporlar tutularak piyasa verileri oluşturulacaktır.

Müzayede Salonu Giriş Otomasyon Sistemi ile TÜRKVET sisteminden hayvanların kimlik bilgileri, ihale salonundaki salon satış programına aktarılarak alıcıların ekranına yansıtılacaktır. Böylelikle tüccarlar şeffaf bir ortamda hayvan alım satımını gerçekleştireceklerdir. Ayrıca, turnike sistemi kurularak ihaleye giren tüm alıcılar kayıt altına alınacak ve ihaleye alıcıların dışındaki kişilerin girişi önlenecektir.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında Sakarya'da hayvan hareketi sırasında rol alan muhtar, veteriner hekimlere 'Hayvan Hareketi Kontrolü' semineri verilecek olup hayvancılık alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerine 'İhale-Salon Satış Sistemi, Gıda Güvenliği ve İyi Hijyen Uygulamaları, Çevresel Sürdürebilirlik ve Biyogaz Temel' konularında eğitimler verilerek teknik bilgi düzeylerinin artmasına katkı sağlanacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: