İzmir AK Parti'nin yüzünü güldürdü

İzmir’de AK Parti yöneticilerinin yüzü gülüyor. Seçim başarısında bir ay önce 10 kişilik ekiple İstanbul’dan gelen İsmail Hakkı Turunç’un etkili olduğu öğrenildi.

İzmir’de AK Parti yöneticileri ve adayları, seçimi İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın odasına kurulan barkovizyondan izledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, saat 19.00’da partiye geldi ve Akay’ın odasında çay içerek, sonuçları takip etti.

Parti binası girişine kurulan ofisteki görevliler, partililerin içeri girmesini engelleyerek, seçim ofislerine yönlendirdi. Günay ve Yıldırım’dan ilk açıklama saat 20.00’de geldi. Günay, şunları söyledi:“Henüz sayım devam ediyor. Vatanımız, milletimiz, demokrasimiz için hayırlısı olsun. Şu andaki sonuçlara göre hem ülke düzeyinde hem İzmir düzeyinde oylarımızın önemli ölçüde arttığı görünüyor. Milletimize teşekkür ederiz. Sayımların biraz daha ilerlemesini bekleyelim.Ulaştırma eski Bakanı Yıldırım ise “Hayırlı olsun. Sayım devam ediyor öyle görünüyor ki üçüncü döneminde de Ak Parti ülke genelinde oylarını arttırıyor. Bu Türk siyasetinde pek alışılmış bir şey değil. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi. Günay ve Yıldırım, açıklamanın ardından seçim kurullarına gitti.

Reklam
Reklam

İstanbul ekibi destek verdi

İl Başkanlığı’nın dördüncü katındaki Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) sandık başındaki müşahitlerden sonuç yağdı. İzmir’de parti yöneticilerinin yüzü ilk sandıktan itibaren güldü. AK Parti’nin İzmir’deki seçim başarısında bir ay önce İstanbul’dan 10 kişilik ekibiyle gelen SKM Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç’un etkisi büyük.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görev yapan Turunç, 10 kişilik ekibiyle geldiği İzmir’de seçim tecrübesini ortaya koydu.

Her sandıkta dört kişilik sandık müşahitleri, dokuz kişilik de sandık yönetim kurulları oluşturuldu. İzmir’e seçime bir ay kala gelen Turunç, 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır’da görev almıştı.