İzmir Barosu Eski Başkanı Ve Çevreci Hareketin Önde Gelen Temsilcilerinden Avukat Noyan Özkan Yaşamını Yitirdi

İzmir Barosu eski başkanlarından ve çevre hareketinin önde gelen temsilcilerinden Avukat Noyan Özkan, geçirdiği kalp...

İzmir Barosu eski başkanlarından ve çevre hareketinin önde gelen temsilcilerinden Avukat Noyan Özkan, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Tansiyon hastası olduğu bildirilen Avukat Noyan Özkan’ın Urla İskele Mahallesi’nde yürüyüş yapmaya çıktığı, ancak birden yere yıkıldı. Özkan, düştüğü yerin yakınında evi olan bir kadına, cep telefonunun yanında bulunmadığını ve tansiyon hastası olduğunu söyledi.

Olay yerine gelen ambulans ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Avukat Noyan Özkan’ın geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Reklam
Reklam

1990'lı yıllarda İzmir Barosu bünyesinde 12 arkadaşıyla çevre hareketine öncülük yapan Özkan, Konak Meydanı’na galleria yapılması, Kordon’un doldurularak 6 şeritli yol geçirilmesi, metronun viyadüklerle kent içinden geçirilmesi gibi projelerle, altın madenleri, termik, nükleer santrallere karşı hukuk mücadelesi yürütmüş, birçoğunu engellemişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: