İzmir Bornovadaki Demir Ağaçları Bakıma Alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesindeki Ağaçlı Yol’da bulunan 556 adet demir ağacını bakıma aldı. İlk...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesindeki Ağaçlı Yol’da bulunan 556 adet demir ağacını bakıma aldı. İlk etapta yarım asırlık 100’ün üzerinde ağaç taç budama yöntemiyle gençleştirildi.

Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na bağlı Yeşil Alan Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, yağmurdan ve rüzgârdan kırılan, dalları kuruyan demir ağaçlarını budayarak, hem yolda can ve mal güvenliğini hem de ağaçların enine değil, boyuna büyümesini ve böylelikle sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Topraktan aldığı minerallerle büyüyen ağaçların kökten dallara giden yollarını azaltarak daha uzun ömürlü ve dinç olmalarını sağlayan ekipler, bozulan dalların oluşturduğu görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.

Reklam
Reklam

Latince adı "casuarina equisetifolia" olan demir ağacı, genellikle iğne yapraklı türlerden çam (pinus pinea) ile karıştırılıyor. Hızla büyüyen ve boyu 20-25 metreyi bulan demir ağacının çaprı ise 1 metreye ulaşıyor. Çamlardan farklı olarak istenen yerden budanabilen demir ağaçları, sert budamaya yatkınlığıyla biliniyor. Şehiriçinde yol ağacı olarak tercih edilen demir ağaçları, rüzgâr ve ses perdesi oluşturmak amacıyla da kullanılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: