İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bizi Yok Etmek Üzere Yürütülen Operasyondan Tertemiz, Güçlenerek Çıktık"

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik operasyondan "tertemiz ve güçlenerek" çıktıklarını söyledi.

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik operasyondan "tertemiz ve güçlenerek" çıktıklarını söyledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, operasyon nedeniyle tutuklandıktan sonra tahliye edilen DİSK'e bağlı sendikacılar Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda sendikacıları ağırlayan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonların yanlışlığını sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin konuştuğunu savundu.

İnsanların yaşamları süresince sınavlardan geçtiğini kaydeden Kocaoğlu, "Yaşamda hep testlerden, sınavlardan geçiyorsunuz. Hep sorgulanıyorsunuz. Hep önünüze problemler, engeller çıkıyor. Önemli olan bunları başınız dik bir şekilde aşabilmek. Biz 2008 yılında arsenik, 2011 ve 2012 yıllarında da bu operasyon sınavından yüzümüzün akıyla çıktık" dedi.

Reklam
Reklam

Kentliye, insana aynı nazardan baktıklarını ve adil davrandıklarını dile getiren Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Son operasyonlardan da tertemiz çıktık. Ve bu olay, İzmirli hemşehrilerimizi de aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu tüm Türkiye'de konuşuldu, izlendi, tartışıldı ve yapılan işin yanlışlığı, tarafgirliği konuşuldu. Ve biz yok edilmek ya da yara aldırmak üzere yürütülen bu operasyondan güçlenerek çıktık.

Hangi siyasi partiden olursa olsun, kim olursa olsun, hiçbir belediye başkanının başına böyle bir olay gelmesini kesinlikle istemem. İnsan olarak istemem. Bireysel olarak suçunuz varsa onu bilmem. Zaten ona bakılıyor. Ama bu tür toplu yok etme operasyonu ilk defa gerçekleşiyor Türkiye'de. Seçilmiş insanlara bu şekilde davranmak hem onu hem de ona oy veren, ondan hizmet bekleyen toplumu yaralıyor."

Genel İş Sendikası ARGE Daire Başkanı Cafer Konca da özgürlüklerine kavuştuklarını, ancak yüreğinin halen Şakran Cezaevinde bulunan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'te kaldığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konca, cezaevinde tutuklu kaldıkları süreçte Aziz Kocaoğlu'nun ve belediye bürokratlarının kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek teşekkür etti.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: