İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Çalışmalarımızla Yoğun Yağışları, Çok Dahaaz Vatandaşımızı Rahatsız Ederek Atlatıyoruz"

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alınan önlemler sayesinde, yoğun yağışlardan vatandaşların daha az rahatsız olduğunu, ancak

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alınan önlemler sayesinde, yoğun yağışlardan vatandaşların daha az rahatsız olduğunu, ancak iyileştirme çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün, yağışla mücadelede, yağmur kanalları, dere ıslahı, ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdüğünü, projeleri revize edilen Bostanlı, Ali Onbaşı ve Değirmendere barajlarının proje çalışmalarını tamamlayıp inşaatına başlamayı hedeflediğini anlattı.

Reklam
Reklam

İzmir'in çanak bir kent olması nedeniyle yağışlardan olumsuz etkilendiğine işaret eden Kocaoğlu, "İzmir'de, yoğun yağışlarda sıkıntı yaşanıyordu. Geçmişte birçok ölümlü kaza da oldu. Afete karşı konuşmak, afete karşı büyük laf etmek, hiçbir zaman doğru değildir" dedi.

Yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı önlemler alındığını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Alınan her önlemin, her kurulan pompanın belli bir kapasitesi vardır. Yağış, bu kapasitenin üzerine çıktığı zaman, hepimiz naçar kalabiliriz, her ülke, her kent naçar kalabilir. Negatiften pozitif bir şey üretmek mümkün değildir. Kentin bu sorununu aşmak için per türlü çalışmayı yapıyoruz. Dün, İzmir'de gerçekleşen yoğun yağışta en fazla çukur yerlerde sular oluştu. Çok şükür ki kimse yolda kalmadı, hiçbir vatandaşımızın canına ve malına zarar gelmedi. Yağmur yağdığında her kentte olan su birikintileri. Tabii ki önlemek için çaba gösteriyoruz. Mavişehir ve Yenimahalle'de çalışmalar yaptık. Mücadeleye, iyileştirmeye ve doğru işleri yapmaya devam edeceğiz. Çok şükür ki yaptığımız çalışmalarla yoğun yağışları çok daha az vatandaşımızı rahatsız ederek atlatıyoruz ama iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: