İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:"İzmir Büyükşehir Belediyesi Şu Anda Türkiye'ninen Güçlü Kurumlarından Bir Tanesi"

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda Türkiye'nin en güçlü kurumlarından bir tanesi

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda Türkiye'nin en güçlü kurumlarından bir tanesi olduğunu" söyledi.

Kocaoğlu, Selçuk ilçesine bağlı Belevi Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek Keçi Kalesi Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine yaptığı konuşmada, Belevi'nin projelerini desteklemek adına mevzuat elverdiği kadar çaba harcadığını belirterek, "Özcan Başkan bundan tam 3 yıl 2 ay önce belediye başkanı olduğu günkü Belevi ile bugünkü Belevi arasındaki farkı kıyaslamanızı istiyorum. Yapılan işleri zaten hepiniz görüyorsunuz" dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Yayası'nda yapılacak değişiklik çalışmalarında belde belediyelerinin tümünün kapatılmasının öngörüldüğünü belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Bazı yerlerde çok sıkışık, birbirinin üstüne yerleşmiş belde belediyeleri var. Bunlar birleştirilebilir. Ama belde belediyeleri toptan kaldırılamamaz. Tek kriterle belediyeciliği kaldırmak, yahut kondurmak doğru bir şey değil. Türkiye'nin en eski belediyelerinden biri 1800'lü yıllarda kurulmuş Yeni Foça Belediyesi'ni kaldırırsanız bu doğru olmaz. Belevi de böyle bir yer. Ama yasa nasıl çıkacak bilemiyoruz. Umuyoruz hak eden beldelerimiz bu işten zarar görmez."

-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası davası-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası davasında yaşanan tahliyelerle ilgili değerlendirme yapan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz 15 aydır bir operasyonla karşı karşıyayız. Bütün İzmirli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. 15 aydır hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun, dağından taşından, köyünden şehrinden bir Allah'ın kulu kalkıp da bir tek hemşehrimiz, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yasal olmayan bir şey var' demedi. Bir Allah'ın kulu kalkıp da 'burada bir üçkağıt var' demedi, devamlı sahip çıktı, arkamızda durdu. Bunları atlattık. Bir tek arkadaşımız kaldı, onu da en kıza zamanda özgürlüğüne kavuşturacağız.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda Türkiye'nin en güçlü kurumlarından bir tanesi. Hazineye bir kuruş borcumuz kalmadı. Bugüne kadar eski parayla 1 katrilyon 600 trilyon lira borç ödedik. Yatırımlarınız da özkaynaklarımızla gerçekleştirdik. Mahkumlar sigortalı olsun, destek olsun diye oyuncak gruplarını açık cezaevlerindeki mahkumlara yaptırıyoruz yıllardır. Arkadaşlar tutuklanırken oradaki yetkili demiş ki, 'biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 1,5 milyon liralık iş yapıyoruz. Bu belediye başkanının eğer bir şeye niyeti olsaydı, verirdi iki tane dostuna onlara para kazandırırdı, bizim mahkumlarla ne işi var bu adamın'. Çok şükür biz düzgün durduk. İzmirli hemşehrilerimiz de bizim nasıl durduğumuzu anladı."

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: