'İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı Karşıyaka'dan geçiyor'

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantemur, siyasette kavganın, halka daha iyi hizmet...

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantemur, siyasette kavganın, halka daha iyi hizmet verme yarışında olması gerektiğini söyledi. İzmir teşkilatını canlı bulduğunu belirten Cantemur, Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin Karşıyaka ilçesinden geçtiğini kaydetti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Teşkilat Başkan Yardımcısı Cantemur, İzmir’de kongre sürecinin çok güzel geçtiğini, teşkilatların güçlenerek çıktığını ifade etti. Bu süreçten sonra genel merkez olarak teşkilatlardan beklentileri bulunduğunu anlatan Cantemur, “Partimizin kendisine özgü çalışma şekli var. Hem bu şekli teşkilatlarımıza aktarmak hem de teşkilatlarımızın genel merkezden taleplerini dinlemek amacıyla İzmir’e geldim.” dedi. Siyasi çalışmaların süreklilik arz ettiğine dikkat çeken Cantemur, yarın seçim olacakmış gibi teşkilatların bütün kademelerinin canlı olması gerektiğini vurguladı. İzmir teşkilatlarını çok canlı ve heyecanlı bulduğunu, bir haftada 8 bin yeni üye yapıldığını, 10 güne kadar bu sayının 9-10 bine çıkacağını ifade etti. Diğer partilerden ciddi katılımlar olduğunu vurgulayan Abdullah Cantemur, “İzmir Büyükşehir belediye başkanlığının yolu Karşıyaka’dan geçiyor. Karşıyaka yönetimimiz, bunun için adeta ant içti. İzmir halkı, AK Partili belediyelerin hizmetini istiyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Cantemur, il başkanlığı kongresi için taslak takvim sunduklarını, başkanı belirleme konusunda ise henüz bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Kongre için takvim belirleme çalışmaları sürüyor. İl başkanlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yok. CHP gibi kavgacı bir parti değiliz. Uzlaşma kültürü olan siyasi partiyiz. Önümüzdeki hafta sonuna kadar ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Ertelenen kongrelerimiz var. Örneğin deprem nedeniyle Van'daki tüm kongreler ertelendi.” dedi. Abdullah Cantemur, il başkanlığına aday olmak isteyen isimlerin genel merkezin desteğini almadan açıklama yapmak istemediği yönündeki soruya, “Adım atmaktan hiç kimsenin çekindiğini zannetmiyorum. Şu anda il bakanlığı için öngörü olmadığı için bir yol haritası belirlemiş değiliz. İlçe başkanlığı seçimleri gibi bir yol izlenebilir. Uzlaşma, önemli bir kültürdür. Demokrasi, kavga etmek değildir. Uzlaşma, demokrasinin en önemli ayağıdır. Teşkilattaki kavgalar, o ile de zarar verir. CHP’nin dünkü toplantısında hoş bir tablo var mıydı?” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

'KAPI KAPI DOLAŞAN TEŞKİLATLAR İSTİYORUZ'

Cantemur, kapı kapı çalışma yürüten teşkilatlar istediklerini belirterek, “İzmir’de kapı kapı dolaşıp, 'AK Parti'den size gelen oldu mu?' diyeceğim. 'Olmadı' derlerse o ilçenin çalışmadığını düşünürüm.” diye konuştu. Cantemur, dokuz kişilik sandık yönetim kurulu oluşturacaklarını, bu kişilerin o sandıkta oy kullanacak seçmenlerden sorumlu olacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz