İzmir Büyükşehir Belediyesi Agora kazılarına maddi destek verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazılarına maddi destek protokolü imzaladı. Çevresinde 30 milyon liranın üzerinde kamulaştırma...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazılarına maddi destek protokolü imzaladı. Çevresinde 30 milyon liranın üzerinde kamulaştırma yapan belediye, kazılara yıllık 900 bin liralık maddi destek de verecek. Smyrna antik kentindeki Agora ören yerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burasının geleceğinin kârlı olduğunu belirterek, işadamlarını bölgeye yatırıma çağırdı.

İzmir’in 2014 yılından sonra iki önemli görevi kalacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bunlardan birisi, kent tarihinin günyüzüne çıkması ve her türlü restorasyon çalışmalarının tamamlanması. Diğeri ise kent dönüşümünü tamamlamak. Büyükşehir Belediyesi, 2014’ten itibaren bütçesinin büyük bir bölümünü bu iki konuya ayırmak zorunda. Biz de bugünden bu konuların altyapısını ve stratejisini oluşturuyoruz.“ dedi. İzmirlilere ve işadamlarına çağrıda bulunan Kocaoğlu, “Maddi durumu uygun olanlar, bu bölgedeki tescilli tarihî yapılardan satın alarak restore etsin. Bu yapıları hem kente kazandırırlar hem de ilerleyen zamanda bu mekanların değeri daha da artar ve kendileri de kazanır.“ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Smyrna Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy da Büyükşehir Belediyesi’ne ve destek veren herkese teşekkür etti. Protokol imza törenine Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Mehmet Tuna ve belediye bürokratları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz