İzmir Büyükşehir Belediyesi Engellilere Iftar Verdi

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki engelli kuruluşların yöneticileri, üyeleri ve ailelerine iftar yemeği verdi.

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki engelli kuruluşların yöneticileri, üyeleri ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 200 kişi katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şemdinli şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, kutsal Ramazan ayının başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya barış getirmesini diledi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unun engelli olduğunu, bu rakamın Türkiye'de yüzde 12.5'e yükseldiğini dile getiren Kocaoğlu, bu nedenle enerjilerinin büyük bölümünü engellilerin sorunlarının çözümü için harcadıklarını kaydetti. Ulaşımda sürekli olarak engellilere uygun otobüsler satın aldıklarını, 6 ay sonra filoda engelli donanımı olmayan eski otobüs bırakmamayı hedeflediklerini ifade eden Kocaoğlu, cadde, meydan ve bulvarların kaldırımlarının düzenlenmesine, asansörlü üst geçitlerin yapımına devam ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye'deki ilk uluslararası kongreyi düzenlemek için hazırlandıklarını, ENGELSİZMİR 2013 Kongresi'nin, 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacağını da sözlerine ekledi. Engelli ailelerine rahat bir nefes aldıracak 'Engelli Konukevi'inin de Buca'da 65 bin metrekare alan üzerinde kuracakları Sosyal Yaşam Kampusu'nda hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, engelli ailelerinin çocuklarını bu merkeze bırakarak günlük işlerini görebileceklerini dile getirdi. Kocaoğlu, İzmir'de engelliler düşünülerek planlanan yapılar için "mavi bayrak benzeri" bir uygulamanın da Türkiye'de ilk kez hazırlanacak Engelli Stratejik Planı ile gündeme getirileceğini söyledi.

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz