İzmir Büyükşehir Belediyesi IFC Ile Kredi Anlaşması Imzaladı-IFC'den Alınacak 45 Milyon Avro Kredi, Trafik Yönetimsistemi Ve Itfaiye Acil Müdahale Projelerinde Kullanılacak

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) arasında trafik yönetim sistemi ve itfaiye acil

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) arasında trafik yönetim sistemi ve itfaiye acil müdahale projelerinde kullanılmak üzere 45 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yönetim sistemi ve itfaiye acil müdahale projeleri için Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu'ndan kullanacağı 45 milyon avro tutarındaki kredinin anlaşması, Swissotel Grand Efes'te düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve IFC Avrupa ve Orta Asya Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bölüm Müdürü Elena Bourganskaia arasında imzalandı.

Reklam
Reklam

Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "yerel kalkınma" hedefi doğrultusunda çalıştıklarını, kısıtlı kaynakları en verimli şekilde kullanarak kentlinin yaşam kalitesini yükseltmeyi istediklerini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, İzmir'in notunu yükselttiğini hatırlatan Kocaoğlu, dünyanın ekonomik kriz yaşadığı günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazine garantisiz ve teminatsız kredi alabildiğini söyledi.

-İzmir'e akıllı trafik yönetim sistemi kurulacak-

Kocaoğlu, IFC'den sağlanacak kredi ile kentte iki önemli projeyi hayata geçireceklerini, bunlardan birinin, trafikte değişen koşullara adapte olan "tam adaptif yönetim, denetim, bilgilendirme sistemi" olduğunu belirterek, "Yeni sistem ile seyahat süreleri kısalacak, yakıt sarfiyatı azalacak. Gelişmeye açık yeni teknolojileri kullanan bu sistem kapsamında engelli vatandaşların yaya geçitlerini daha rahat kullanabilmesi için konuşan yaya sistemi oluşturulacak" diye konuştu.

Kocaoğlu, kredi ile ayrıca 114 yeni itfaiye aracının alınacağını ve bu alanda daha etkin bir yapı kuracaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Krediyi yabancı sermayenin belediyenin güvenirliği ve mali gücüne verdiği onayın göstergesi olarak gördüklerini ifade ederek, "Bu kredi, sözleşme tarihinden itibaren 2 yılı ana para geri ödemesiz, toplam 15 yıla uzanan vadeye sahip. Piyasadaki faiz oranlarına göre, oldukça uygun olan euribor + 2,75 karşılığı sabit faizli bir kredidir" dedi.

Kocaoğlu, kredi kullanımına izin vermeleri dolayısıyla Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'na da teşekkür etti.

IFC Avrupa ve Orta Asya Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bölüm Müdürü Elena Bourganskaia ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazine desteksiz kredi almasını büyük başarı olarak gördüklerini, projelerin sürdürülebilir kent yaratma konusunda büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: