İzmir Büyükşehir Belediyesi Kocaoğlu,9 Ilçedeki Temaslarını Tamamladı

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocalğu'nun "Bütünşehir Yasası" kapsamında büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerdeki hazırlık çalışmaları

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocalğu'nun "Bütünşehir Yasası" kapsamında büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerdeki hazırlık çalışmaları kapsamında 9 ilçedeki temaslarını tamamladığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kocaoğlu'nun Bergama ile başladığı tura Kınık, Dikili, Beydağ, Kiraz, Tire, Ödemiş, Karaburun ve Çeşme ile devam ettiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Yasası'nın genişletilmesinden yana olduğunu belirten Kocaoğlu, il sınırlarının doğal zeminlerle ayrıldığını, ancak belde ve ilçe sınırlarında çok farklı etkenlerin rol oynadığına işaret etti.

Reklam
Reklam

Kocaoğlu, yasanın bu noktada sakıncaları olduğunu savunarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Her ne kadar, büyükşehirin kapsama ve yetki alanının büyümesinden yana olsam da söz konusu yasanın iki büyük sakıncası olduğunu düşünüyorum. Bunlardan birisi, köy tüzel kişiliğine ait arazilerin ilçe veya büyükşehir belediyelerine devredilmesi. Bizim görevimiz, buralarda mevcut olan zenginlikleri, değerleri gün ışığına çıkartıp parlatmak ve insanların kalkınması sağlamak. Diğer taraftan da büyükşehir veya ilçe belediyesinin yapacağı projelerde vali ya da yardımcısının başkanlığında kurulacak olan bir kurulun, bizim adımıza yetkili olmasını doğru bulmadığımızı söylüyoruz. Bu uygulamanın, atanmışın seçilmişe baskı yapmasının bir yolu olduğunu düşünüyorum."

Kocaoğlu, geçen 9 yıllık sürede çok büyük deneyim kazandıklarını belirterek, "Yeni yasada adaptasyon sürecimiz daha kısa sürecek. Haklarınız bize seçimden sonra devrolacak ama biz şimdiden hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Böylece zaman kazanacağız. Bugüne kadar daha az hizmet almış yerler öncelikli olmak üzere her yere eşit hizmet götüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz