İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk Iddiası Davası

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşmasını beklediklerini söyledi.

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın duruşmasına katılmak üzere geldiği adliye girişinde gazetecilere açıklama yaptı.

İzmirlilerin, Türkiye'de kendilerini tanıyan herkesin adaletin tecelli etmesini beklediğini ifade eden Kocaoğlu, "Biz İzmir'de 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kocaoğlu, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hükümetin özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya yönelik hazırlığına destek vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu örnek gösterdiğini hatırlatması üzerine, "Cumhurbaşkanımız sanırım dosyayı inceledi, inceletti. Bunun üzerine de böyle bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirme için kendisine teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

-Tanıklar dinleniyor-

Kocaoğlu, daha sonra İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına katıldı. Duruşmada tanıklardan Türkan Özgür, büyükşehir belediyesinde 15 yıldır avukatlık yaptığını, avukat olarak, diğer avukatlar gibi ihalelere girdiğini anlatarak, bu ihaleler sırasında herhangi bir zorlama, engelleme veya ihaleye fesat karıştırmaya şahit olmadığını söyledi.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda görevli diğer tanıklar da ifadelerinde ihalelerde zorlama ve engelleme olmadığını savundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayten Aydın / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz