İzmir Büyükşehir Davasında 'CMK 250. Madde' Ibaresi Tutanaklardan Çıkarıldı

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 18’i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci...

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 18’i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci duruşması başladı. Senelik izinde olan Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı’nın yerine kıdemli üye Hakim Halit Uysal görev yaptı.

Duruşma, aralarında üst düzey belediye bürokratlarının da bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıkların yoklamasıyla başladı. Mide kanseri olması sebebiyle raporlu olan tutuklu sanık Alaattin Eraslan duruşmaya katılmadı. Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla 397 yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuksuz yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıkların tamamı duruşmada hazır bulundu. Duruşmadan önce salona girmek isteyen sanık yakınlarının çokluğu sebebiyle kısa süreli arbede yaşandı. Adliyeye saat 09.30 sıralarında eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte gelen sanık Aziz Kocaoğlu, çoğunluğu DİSK üyesi işçiler tarafından "İzmir Aziz'dir, Aziz Kalacak" sloganıyla karşılandı. Kocaoğlu’na destek amacıyla CHP İzmir milletvekilleri ve İl Başkanı Ali Engin de duruşmayı takip etti. Davanın ikinci duruşmasının başında sanık avukatlarından biri, müvekkilinin savunması alınırken yazılan, "CMK 250. madde ile görevli cumhuriyet başsavcılığı" ibaresinin tutanaklardan çıkarılmasını talep etti. Gerekçe olarak, CMK 250. maddenin yürürlükten kaldırılmasını gösterdi. Mahkeme Başkanı Uysal da bu ibarenin tutanaklardan çıkarılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: