İzmir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Eser üçüncü defa yargıya başvuracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alınan Ferda Eser, üçüncü defa yürütmeyi durdurma talebiyle...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alınan Ferda Eser, üçüncü defa yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor. Eski Genel Sekreter Ersu Hızır'ın olaylı bir şekilde görevden alınmasıyla birlikte Eser de 2010 Eylül ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevden alınmış, bunun üzerine İzmir 4. İdare Mahkemesi'nde işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açmıştı.
Müvekkilinin Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürlüğü'nün Alsancak'taki hizmet binasında geçici olarak görevlendirildiğini kaydeden Av. Ömer Kardeş, mahkemenin geçici görevlendirmenin belli bir süre,le sınırlı olması şartına uyulmadığı, dava konusu işlemlerde kamu yararı ve hizmet gerekleriyle mevzuata ve hukuka aykırılık olduğu gerekçesiyle 20 Ocak 2011'de yürütmeyi durdurduğunu belirtti. Av. Kardeş, 29 Mart 2011 tarihinde müvekkili Eser'in, genel sekreter yardımcılığı görevine ek olarak zabıta hizmetlerini yürütmekle de görevlendirildiğini, işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle bu defa İzmir 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını ifade ederek, “Müvekkilim ile belediye başkanı arasındaki subjektif durum nedeniyle mahkeme, 17 Haziran'da yine yürütmeyi durdurma kararı verdi.” dedi. Bu kararlara rağmen Ferda Eser'in yine görevden alındığını, yeni görevinin de açıkça belirtilmediğini kaydeden Ömer Kardeş, hukuk dışı uygulamaya karşı yeni bir yürütmeyi durdurma davası açmaya hazırlandıklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. Eser'in, kendisine bezdiri (mobbing) uyguladığı iddiasıyla Başkan Kocaoğlu aleyhine açtığı 250 bin liralık tazminat davası,nın görülmesine 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün başlanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz