İzmir Büyükşehir'in gazetecilik yarışmasında AK Parti aleyhindeki haberlere ödül

Suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmaktan genel sekreteri dahil sekiz yöneticisi tutuklu bulunan İzmir...

Suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmaktan genel sekreteri dahil sekiz yöneticisi tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda, Mülkiye müfettişinin Elazığ Belediyesi hakkında hazırladığı raporu haberleştiren gazete ödüle layık görüldü. "Yaygın Gazete Haberi" dalında birinciliğe layık görülen "İkinci Kayseri olayı" başlıklı haber, müfettişin AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte 17 çalışan hakkında işlem yapılması için savcılığa sunduğu raporu anlatıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 12.'sini düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması sonuçlandı. Dört daldaki yarışmanın iki dalında, AK Parti aleyhindeki haberlerin dereceye girmesi dikkat çekti. "Yaygın Gazete Haberi" dalında "İkinci Kayseri olayı", "İzmir Kent Haberi" dalında ise yine aynı gazetede yayımlanan "AKP'liye KÖYDES yolu" başlıklı haberler, Hande Mumcu Özendirme Ödülü'ne layık görüldü. Elazığ Belediyesi hakkındaki haber, müfettiş raporuna dayandırıldı. "Belediyede çeşitli ihale usulleriyle çok sayıda araç ve iş makinesini yüksek bedellerle kiralamak suretiyle ihaleye fesat karıştırıldığına yönelik güçlü emarelerin bulunduğu, Elazığ Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu'na ihalelerde yapılan usulsüzlükler daha önce belirtilmiş olmasına rağmen müdahale etmeyerek sessiz kaldığı" vurgulandı.
Soruşturma dahi açılmayan Elazığ Belediyesi hakkındaki sözkonusu raporu konu alan haberi birinci seçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen mayıs ayında yolsuzluk operasyonuyla sarsılmıştı. 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, mahkemeye çıkarılan 20 zanlıdan 17'si suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı. Tutuklular arasında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç de bulunuyor. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan, Smyrna Organizasyon ortağı Hakan Say ile organizatör Ata Karataş, organizatörler Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar ve Alaattin Eraslan, firma sahibi Candan Genceroğlu ile firma yetkilileri Erden Erdener ve Namık Kemal Sertoğlu halen cezaevinde.
Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Seçici Kurulu'nun ödüle layık görülen haberler şunlar: "İzmir Kent Haberi" dalında Habertürk muhabiri Mehmet İnmez'in "Kaçın Tren Geliyor" haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü, Cumhuriyet Ege'deki "AKP'liye KÖYDES yolu" başlıklı haber aldı.
"İzmir Kent TV Haberi" dalında ATV muhabiri Sefer Ayçe ve ATV kameramanı Tayfun Er'in "Huzurevinde skandal" haberi birinci oldu. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü Kanaltürk TV muhabiri Şeyda Burcu İkiz ve kameraman Bülent Yıldız,"Şalvarlı siyaset" haberiyle kazandı.
"Yaygın Gazete Haberi" dalında Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Aykut Küçükkaya'nın "İkinci Kayseri olayı" başlıklı haberi birincilik kazandı. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü, Habertürk muhabiri Neşet Dişkaya'nın "240 kadın polise zimmetlendi" başlıklı haberi aldı.
"Gazete Haber Fotoğrafı" dalında birinciliğe layık eser bulunamadı. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü'nü ise Yenigün'deki "Türk kuşu İngiliz jetlerini solladı" başlıklı haberde yayımlanan fotoğrafıyla Aydın Çetinkaya kazandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz