İzmir Doğal Yaşam Parkı'na Yeni Konuklar-EAZA Üyesi Park, Afrika Pengueni Ve Su Samurununyanı Sıra Dünyada Nesli Tükenmekte Olan "tembelayıların" Üretim Programına Dahil Olacak

İZMİR (A.A) - Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Afrika pengueni ve su

İZMİR (A.A) - Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Afrika pengueni ve su samurunun yanı sıra dünyada soyu tükenmekte olan "tembel ayılara", "üretim merkezi projesine dahil olarak" ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 120 türden yaklaşık bin 500 hayvanın 425 bin metrekare alan üzerinde yaşadığı İzmir Doğal Yaşam Parkı'na, hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde birer çift Afrika pengueni ve su samuru ile dünyada soyu tükenmekte olan "tembel ayı (sloth bear)" getirilecek.

Reklam
Reklam

Getirilecek yeni hayvan türleri için kurt barınağının yan tarafında "tembel ayılar", Afrika savanın ön kısmında Afrika penguenleri, büyük havuzun yanında da su samurları için yaşam alanları ve barınaklar oluşturulması için ön proje çalışmalarına başlandı.

Bu kapsamda, 10-15 derecelik ılıman iklimlerde yaşayan Afrika pengueni için özel havalandırma sistemli barınak, su samuru için de büyük havuz yanında barınaklı yeni bir havuz oluşturulacak park, gönderilecek "tembel ayılar" ile dünyada soyu tükenmekte olan bu neslin üretim projesine dahil edilmiş olacak.

"Tembel ayıların", İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda sağlanacak uygun koşullarla çoğaltılması ve yeni bireylerinin Avrupa'daki diğer hayvanat bahçelerine gönderilmesi planlanıyor.

Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: