İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 35.'inci Toplantısı Yapıldı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, (İEKKK) 35.'inci toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda, kentin önemli...

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, (İEKKK) 35.'inci toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda, kentin önemli ve güncel konularında fikir alışverişinde bulunulurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bazı çalışma ve projeleriyle ilgili Kurul üyelerini 'birinci ağızdan' bilgilendirdi. Toplantının konuk konuşmacısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan oldu.

İEKKK Ekim Ayı Toplantısı’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Socar Grubu'nun Aliağa Petkim sahasında kuracağı rafineri yatırımı için imar izninin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınmasının Büyükşehir Belediyesi’ne ait imar izninin başka bir kuruluş tarafından kullanılması anlamına geldiğini belirterek, böyle bir uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Rafineri yatırımına karşı çıkmalarının söz konusu olmadığını, aksine desteklediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin planlama hakkının başka bir kurum tarafından kullanılmasının doğru olmadığını, kim bu hakkı by-pass etmeye kalkarsa dava açacağımızı, onunla mücadele edeceğimizi dünya aleme ilan ettik. Bizim İzmir Büyükşehir'in hakkının korunmasından başka itirazımız yoktur. Bu günlerde birçok konuda birçok manipülasyon yapılmaktadır. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir süre daha bunları nazarı dikkate almayacağız. Ne kadar seçim atmosferine erken girersek, kent o kadar zarar görecek diye bakıyoruz. Onun için bu süreci biraz sakin geçirmeyi, İzmir'in işini takip etmeyi yeğliyoruz."

PETKİM arazisine ilişkin imar planı değişiklikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde oy birliğiyle kabul edilmişti. Yeni plana göre, bölgedeki 76 hektar alan üzerinde ‘Liman Gerisi Hizmet Alanı’ yapılacak.

Kamuoyunda 'Bütünşehir Yasası' olarak adlandırılan yasa değişikliği çalışmaları konusundaki görüşlerini de aktaran Başkan Kocaoğlu, tarihi ve turistik öneme sahip beldelerdeki belediyelerin kapatılmasının yanlış olacağını bir kez daha ifade etti. Başkan Kocaoğlu, kent dönüşümü konusunda da kimsenin hakkını yemeden adil bir model uygulayacaklarını ve vatandaşın hakkını korumak için bir havuz oluşturacaklarını kaydetti. EXPO temasları çerçevesinde Atina'ya yaptıkları iki günlük gezi hakkında da kurul üyelerine bilgi veren Başkan Kocaoğlu, gezinin İzmir’in 2020 hedefi doğrultusunda verimli geçtiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İEKKK Dönem Başkanı Şerife İnci Eren de kent ekonomisi adına yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Eren, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için tüm Ege illerinin desteğini ifade eden ortak mektubun imzalanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

İEKK'nın bu ayki konuğu ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Planlama Daire Başkanı Adnan Aslan oldu. Aslan, bakanlığının İzmir’de yürüttüğü yatırım geliştirme ve planlama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: