İzmir Engelliler İnisiyatifi: Mavi Kapak Kampanyası Sonlandırılsın

İzmir Engelliler İnisiyatifi, ortopedik engellilere tekerlekli sandalye temini için iki yıldır sürdürülen mavi kapak toplama...

İzmir Engelliler İnisiyatifi, ortopedik engellilere tekerlekli sandalye temini için iki yıldır sürdürülen mavi kapak toplama kampanyasına son verilmesini istedi. İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, kampanyanın iyi niyetle başlatıldığı ve büyük destek gördüğü belirtilerek, “Amacını aşmış, engelliler üzerinden maddi ve manevi ranta dönüşmüştür. Dağıtılan sandalyelerin çabuk kırılıp dağılan, kalitesiz ve ucuz malzemeden üretilmiş olması bir yana, engelli vatandaşlarımız medya önünde acınacak, muhtaç, zavallı insan konumuna düşürülmeye başlanmıştır.” denildi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de görme, işitme, ortopedik, zihinsel, ruhsal, organ yetersizliği ya da işlevsizliği gibi değişik engel gruplarından yaklaşık 9 milyon kişi bulunduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu kampanyanın engellilerin temel sıkıntılarının kamuoyunca doğru anlaşılmasının ve çözüm üretme çabalarının önüne geçtiği savunuldu. Açıklamada şöyle denildi: “Kampanya, kamuoyunda genel vicdani bir rahatlamaya yol açmıştır. Halbuki engellilik, evrensel ve ortak bir insanlık sorunudur. Dolayısıyla da sorunların çözümü, başta devlet kurumları ve yerel yönetimler olmak üzere bütün toplumun sorumluğundadır. Kampanyaya başından beri destek veren değerli halkımızın, bu kampanyanın aslında engellilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını gölgelediğini, engellilerin büyük bölümünü de incittiğini ve üzdüğünü bilmesini isteriz. Engellilere yapılacak en büyük yardım, ayrımcılığa karşı, eşit yurttaşlık temelinde verdikleri haklı mücadelelerinde onların yanlarında olmak, hak eksenli taleplere toplumsal destek vermek, kamuoyu oluşmasını sağlamaktır. Ayrıca her iyi niyetli konuda olduğu gibi kapak toplama kampanyası da süreç içerisinde yozlaştırılmış, insanlarımızın iyi niyeti suistimal edilerek ranta dönüştürülmüştür. Kamuoyunun bilmesi ve destek vermesi gereken asıl konu, engelli insanların özgürce gidebileceği yolların, kaldırımların, binaların, parkların yapılmasıdır.”

Reklam
Reklam

İnisiyatif üyelerinin, mavi kapak kampanyasının sonlandırılması için yarın İzmir’de bir basın açıklaması yapacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: