İzmir Eşrefpaşa Hastanesi'nde yangın tatbikatı düzenledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde, afet planı kapsamında “Kitlesel Yaralanma” ve “Yangın” tatbikatları düzenlendi. Senaryo...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde, afet planı kapsamında “Kitlesel Yaralanma” ve “Yangın” tatbikatları düzenlendi. Senaryo gereği çok sayıda kişinin yaralandığı ve bazılarının durumunun ağır olduğu bilgisini alan ekipler, yaralıları hastanenin acil servisine götürdü. Doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli, başarılı bir canlandırma ve müdahale örneği sergiledi. Hazırlık çalışmalarında, hastane personelinin bir kısmı hasta rolü için çeşitli yerlerinden bandajlandı. Cankurtaran görevlilerinin, çevredekilerin şaşkın bakışları altında yaptığı ilk müdahalenin ardından hastalar acil servise kaldırıldı. Buradaki personel de rolünü tam anlamıyla yerine getirdi.
Eşrefpaşa Hastanesi’nde, ertesi gün ise yangın tatbikatı vardı. Birinci kattaki üroloji servisinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangından etkilenen hastalar, görevliler tarafından dışarıya çıkarılıp acil müdahaleye alındı. Başka hastanelere nakledilmesi gerekenler de yola çıkarıldı. Haber verilmesiyle birlikte hızla hastaneye gelen itfaiye görevlileri, dışarıdan merdiven dayayarak servise girdi ve yangını kısa sürede söndürdü.
Tatbikatlarda, Eşrefpaşa Hastanesi’nin afet planı kapsamında kurulan ve eğitim alan ekipler görev yaptı. Başarıyla sonuçlanan tatbikatın ardından hastane bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz