İzmir Fuarının Serüveni Bu Sergide

81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi İzmir Sanat’ta fuar...

81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi İzmir Sanat’ta fuar ziyaretçileri ile buluştu.

Sergide, Türk Fuarcılık sektörünün doğduğu fuar olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tarihi gözler önüne seriliyor. 'Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı' sergisi, 1933 - 1939 dönemi Türkiye’de, modernleşmenin, sanayileşmenin ve yaşamın her alanında çağdaşlaşmanın somut halini yansıtan İEF serüvenini anlatıyor.

Sergide, fuar arşivinden ve özel koleksiyonlardan seçilen fotoğraf, belge ve objeler ile 30’lu yılların İzmir Fuarı’nın ve yeni Türkiye’nin bir panaroması sunuluyor.

Reklam
Reklam

Zengin içeriği ile tasarım tarihimiz açısından önemli bir boşluğu dolduracak bir belgesel niteliğinde hazırlanan sergide yer alan fotoğrafların önemli bir kısmı ilk kez gün ışığına çıkıyor.

'Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı' sergisiyle bir yandan Cumhuriyet’in en dinamik ve en yaratıcı dönemine yolculuk yapılırken, diğer yandan Fuar özelinde 30’lu yılların tasarım dünyasından bir kesit sunuluyor. Danışmanlığını araştırmacı ve koleksiyoncu Aybala Yentürk’ün üstlendiği sergi, 31 Ağustos - 9 Eylül tarihlerinde, Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta fuar ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: