İzmir Halk Sağlığı Müdürü Türkyılmaz: "Özellikle Kilo Problemi, Yüksek Tansiyon, Diyabet, Kalp-damar Ve Mide Hastalıkları Olanlar Kurban Bayramı'nda Daha Dikkatli Olmalı"

İZMİR (A.A) - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, özellikle kilo problemi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp-damar ve mide hastalıkları olanların

İZMİR (A.A) - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, özellikle kilo problemi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp-damar ve mide hastalıkları olanların Kurban Bayramı'nda daha dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Türkyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda şeker, şekerli besinler ve tatlıların yanı sıra doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksek olan kırmızı et ve sakatat tüketiminin arttığını kaydetti.

Etlerin sindirimi zor olan besin olduğunu, bu nedenle tüketiminin de dikkatli yapılması gerektiğine dikkati çeken Türkyılmaz, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Yeni kesilmiş hayvanlarda henüz ölüm katılığı geçmemiş olduğundan pişirme süresi ve sertlik artmaktadır. Bu durum etlerin sindirimini daha da zorlaştırmakta, mide ve bağırsak hastalığı olan bireylerde rahatsızlıklara yol açmaktadır. Kurbanlar kesildikten sonra en az bir gün soğutuculu dolaplarda bekletilmeli ve iyi pişirildikten sonra tüketilmelidir. Özellikle kilo problemi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp-damar ve mide hastalıkları olanlar Kurban Bayramı'nda daha dikkatli olmalı."

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: