"İzmir halkına en derin şükranlarımı sunuyorum"

İZMİR (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir'e geldi. İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelen Baykal, "İzmir Halkına teşekkür etmek için buradayım. İzmir halkına en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimlerin ardından İzmir'de elde edilen sonucun yoğun bir çalışma yapan parti örgütünün yanı sıra İzmir halkının başarısı olduğunu dile getirdi. İzmir'in Türkiye'de öncü bir kent olduğunu seçimde bir kez daha kanıtladığını belirten Baykal, alınan sonucun sadece bir seçim değerlendirmesi olarak açıklanmasının büyük haksızlık olacağını ifade etti. Seçim sonucunun özellikle İzmir için çok derin anlam taşıyan muhteşem bir başlangıç olduğunu ifade eden Baykal, "İzmir'deki seçim sonucu Türkiye çapında iddia konusu oldu. İddia muhatabı olan İzmirliler kendi gelecekleri ile ilgili arayışları soğukkanlılıkla izledi ve gerekeni en doğru şekilde yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçenin 28'ini CHP aldı. Bayındır ile ilgili YSK süreci işlemekte. Henüz sonuç alınmadı. 29. ilçenin de alınması muhtemel. İzmir halkına bu yüzden en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"İZMİR İLE GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR" 1980'den bu yana gerçekleştirilen seçimler arasında İzmir'de rekor destekle alınan sonucun başka bir benzerinin olmadığını belirten Baykal, Başkan Kocaoğlu'nun merhum Piriştina dönemindeki oy oranını da geçerek, yüzde 55'lik oy oranı ile büyük bir başarı elde ettiğini söyledi. İzmir'de alınan oy oranının sadece belediye başkanlıkları seçiminde değil, il genel meclisi seçiminde de yüzde 49'luk oranla büyük bir başarı olduğunu ifade eden Baykal, "İzmir'de alınan sonuç tarihi bir rekordur. İzmir halkı
başarıya, dürüstlüğe, alçak gönüllüğe, samimiyete sahip çıktı. Halka saygı gösteren, sorunları dürüstçe halkla paylaşan bir siyaseti ödüllendirdi. Türk siyaseti bakımından da çok büyük değer taşıyan kaliteyi ortaya koydu. Demogojiye, aldatmacaya, kandırmacaya, tehdit ve baskıya yüz vermedi. Biz buna tanık olmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. İzmir ile göğsümüz kabarıyor" dedi.

"İZMİR ANTALYA'YA ÖRNEK OLDU"
İzmir'de elde edilen sonucun kendileri için hiç şaşırtıcı olmadığını belirten Baykal, İzmir'in açtığı yoldan Türkiye'nin de geçeceğini ve Türk siyasetinin önümüzdeki dönemde şekilleneceğine inandığını dile getirdi. İzmir'in geleceği doğru görerek, durumu doğru değerlendirdiğini ifade eden Baykal, şunları söyledi:
"İzmir'e karşı başından beri çok derin bir sorumluluk hissediyoruz. İzmir'in üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan çatışmaları sezdiğim ilk andan beri İzmir'i savunmanın hepimiz için büyük görev olduğunu değerlendirdim. Burada çok başarılı bir belediye başkan kadrosu var. Daha da üstün bir başarı çizgisini tutturacaklarını biliyorum. İzmir Ege'ye örnek olacak. Şimdiden Antalya'ya örnek oldu. İzmir'den esen bu imbat rüzgarının Anadolu'nun derinliklerine girerek daha da güçlü eseceğine inanıyorum. İyi ki İzmir halkı var. Biz burada seçimi kazandık diye düşünmüyoruz. İzmir'in seçimi kazanmasına yardımcı olmaktan kıvanç duyuyorum."

Reklam
Reklam

"İZMİR HALKI HAKKINI SÖKE SÖKE ALIR"
Baykal, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, hükümetin CHP'li belediyelere kaynak ayırmada ne şekilde davranacağına ilişkin görüşünü sorması üzerine Baykal, "Bazı partiler seçim öncesi tehdit eder ve seçimi yönlendirmeye gayret eder. Ancak Türkiye bir hukuk devleti. İktidarda kim olursa olsun, tüm illere aynı ölçüde kaynak aktarımını sergilemek zorundalar. Bunu sergileyeceklerinden de kuşku duymuyorum. Çünkü bunun sorumluluğu çok ağır olur. Hiçbir iktidar bunun bedelini ödemek istemez. İzmir halkı hakkını gerekirse söke söke alır" dedi.

"CHP'Lİ BELEDİYELER DE YAZICIOĞLU'NUN ADINI YAŞATMA KONUSUNDA GİRİŞİM YAPABİLİR"
Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının CHP'li belediyelerde de yaşatılabileceğine yönelik ne düşündüğünün sorulması üzerine Baykal, şunları söyledi: "Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının yaşatılması elbette söz konusu olabilir. Ölümü çok trajik. Ölümüyle duygusal bir dayanışma da kendini gösterdi. Bence CHP'li belediyeler de Yazıcıoğlu'nun adını yaşatma konusunda her türlü girişimi yapabilir."

Reklam
Reklam