İzmir Hilton'da mutlu son

İZMİR (İHA) - İzmir'de Hilton Oteli'nin yönetimi ile OLEYİS arasında yaklaşık 6 aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Çarşamba günü başlayacak 4. Türkiye İktisat Kongresi ve turizm sezonu öncesinde işçilerle anlaşma sağlanması ise en çok Hilton yönetimini memnun etti.

İzmir Hilton Oteli'nin İsrailli Genel Müdürü Clement Hasside ile Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Genel Başkanı Kamer Aktaş, el sıkışarak toplu sözleşme görüşmelerini sonuçlandırdı. Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıya otel çalışanlarının iş kıyafetleri ile katılması dikkat çekerken, Hilton Genel Müdürü Clement Hasside, görüşme sürecinde otelin anlaşmazlıktan zarar gördüğünü ve rakip otellerin bu durumdan faydalandığını belirterek, "Ancak çalışanlarımız bundan sonra müşterilerimize Hilton kalitesi ile hizmetlerini sürdürecekler" dedi. OLEYİS Genel Başkanı Kamer Aktaş ise, İzmir'de anlaşmaya varmanın sevinci içinde olduklarını belirterek, İstanbul Hilton'da da yakın zamanda anlaşmaya varacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Çarşamba günü başlayacak 4. Türkiye İktisat Kongresi ve turizm sezonu öncesinde işçilerle anlaşma sağlanması Hilton yönetimini memnun etti. Yaklaşık 320 çalışanı kapsayan sözleşme ile 2004 yılı için yüksek ücret alanlara yüzde 13.5, orta düzeyde ücret alanlara yüzde 15, en alt düzeyde ücret alanlara ise yüzde 14 zam yapıldı. Ayrıca, en düşük düzeyde ücret alan işçilere yapılan yüzde 14'lük zamma ilaveten ikinci 6 ay için ise, Temmuz ayından itibaren yüzde 4 daha zam yapılacak. Çalışanlara geçmiş süre içindeki kayıpları için de kişi başına 1 milyar lira ödeme yapılacak.