İzmir Için Çalıştay Düzenleniyor

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, İzmir Üniversiteleri Platformu ile işbirliği yaptı. Söz konusu işbirliği sayesinde ‘Uluslararası...

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, İzmir Üniversiteleri Platformu ile işbirliği yaptı. Söz konusu işbirliği sayesinde ‘Uluslararası Marka Kent : İzmir Çalıştayı' düzenlenecek.

İzmir'de 20-21 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek çalıştaya Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Recep Keskin ile Türk Alman Sanayici İşadamları Ticaret Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr de katılacak. Çalıştayın ana konusunun İzmir'in EXPO 2020 adaylığı olacağı açıklandı.

Reklam
Reklam

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, çalıştayda özellikle Almanya ve Avrupa ülkelerinde çeşitli sebeplerle üniversite eğitimi görmeyen Türk öğrencilerin sorunlarının da masaya yatırılacağını söyledi. Söz konusu öğrencilerin, Türkiye'de okuyabilmelerine imkan sağlanmasının ele alınacağını ifade etti. Atasoy, İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden ile ortak karar aldıklarını, Türkiye'deki üniversitelerin Avrupa'da tanıtımı konusunda da çalışmalar yapacaklarını belirtti. Nezaket Emine Atasoy, “Amacımız, Avrupa ile eğitimde köprü kurabilmek. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere bu konuda imkan tanıyabilmek. Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu olarak eğitimde Almanya ile Türkiye, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında köprü kurabilmek.” dedi. İzmir'in dünyanın marka kentleri arasında önemli bir yerde olduğuna dikkat çeken Atasoy, “İzmir üniversiteler şehri olmalı. Hak ettiği değeri kazanmalı. Üniversiteler konusunda her türlü işbirliğine açık olduğumuzu çalıştayda ifade edeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: