İzmir için koştular

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Yol Koşusu, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışa katılanlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Yol Koşusu, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışa katılanlar arasında, Türkiye’nin en eski atletizm lisansına sahip sporcusu 84 yaşındaki Erdoğan Dulda ve ayak parmakları olmayan 60 yaşındaki Gazel Demiray da vardı.
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri, 9 Eylül Yol Koşusu ile son buldu. Toplam 12 kategoride düzenlenen, 3 bin ve 5 bin metrelik parkurlardan oluşan koşuya, İzmir ve çeşitli illerinden 210 sporcu katıldı. Konak Vapur İskelesi önünde başlayan koşunun startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sporculara başarılar diledi. İzmir’in ve ülkenin kurtuluş gününü hafta boyunca kutladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “9 Eylül’ü daha iyi anlayabilmememiz, dedelerimizin o günkü koşullarda nelerle karşı karşıya olduğunu öğrenmemiz ve bize çok büyük sorumluluklarla emanet edilen bu ülkeyi çocuklarımıza en iyi şekilde teslim edebilmemiz için 9 Eylül, 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi anlamlı günleri coşkuyla kutlamaya ihtiyacımız var. Tek gücümüz, birlik ve beraberliktir.” dedi.
Koşular sonunda yıldız erkeklerde birinciliği Ferdi Taner Kırış, genç erkeklerde Abdullah Yıldız, büyük erkeklerde Ramazan İşmel, masterler 40–49 yaşta İbrahim Şimşekel, masterler 50–59 yaşta Abdullah Ertekin, 60 ve üzeri yaşta İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Mustafa Öktem kazandı. Yıldız bayanlarda Gamze Özgür, genç bayanlarda Seyran Adanır, büyük bayanlarda Dudu Karakaya, masterler 40–49 yaşta Büyükşehir Belediyesi sporcusu Latife Çömlek, masterler 50–59 yaşta İsmegül Yıldız, 60 yaş ve üstünde Gazel Demiray birinci oldu. Bütün katılımcılara madalya, ilk üçe girenlere ise madalya ve para ödülü verildi.
İzmir'de oturan, üç çocuk ve altı torun sahibi 60 yaşındaki Demiray'ın atletizmdeki başarısı, azmin zaferini gözler önüne serdi. Henüz 6 aylıkken geçirdiği kaza sonucu ayak parmaklarından beşi kesilen ve kalanlardan da sadece birinin iş gördüğü Demiray, buna rağmen masterler kategorisi 60 yaş ve üstünde birincilik elde etti. Beş yıl önce spor yapmaya başlayan Demiray, bunun kazandığı 21. madalya olduğunu söyledi.
Koşuya katılan en yaşlı atlet ise Dulda oldu. Ankara Çankaya Belediyesi sporcusu olan Erdoğan Dulda, 84 yaşına rağmen yarışı tamamladı. Türkiye’nin en eski lisanslı ve atletizme devam eden en deneyimli atleti olan Dulda, 74 yıldır koşuyor. İzmir’in kurtuluş coşkusunu yaşamak için Ankara’dan geldiğini belirten Dulda, sağlığı izin verdiği sürece koşmaya devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz