İzmir, İKÇÜ Ile Harita Mühendisliği Bölümüne Kavuşuyor

İzmir, akademik alanda yıllardır eksikliğini duyduğu harita mühendisliği bölümüne İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile...

İzmir, akademik alanda yıllardır eksikliğini duyduğu harita mühendisliği bölümüne İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile kavuşuyor. Yüzde yüz İngilizce eğitim verecek olan bölüm bu özelliği ile de Türkiye’de bir ilki teşkil edecek.

İzmir ve civarında önemli bir ihtiyaç olarak dile getirilen harita mühendisliği bölümü, İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde hayata geçiriliyor. İKÇÜ Harita Mühendisliği Bölümü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek. Uzmanlar, harita mühendisliğinin mühendislik sektöründe istihdamın en kolay dallardan birisi olduğunu kaydediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’de yüzde yüz İngilizce eğitim veren ilk harita mühendisliği bölümü olma özelliğini de taşıyacak olan bölüm, sadece bölgesinde değil, dünya çapında hizmet vermeyi planlıyor. Bu sebeple bölümün müfredatı, uluslararası alanda kabul görmüş harita mühendisliği bölümlerinin müfredatına paralel olarak hazırlandı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek öğrencileriyle uluslararası bir eğitim-öğretim ortamına sahip olacak bölümünün öğrencileri, ayrıca Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programlarıyla eğitimlerinin bir bölümünü yurt dışında alabilme imkanına sahip olacak.

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur, harita mühendisliğinin mühendislik sektöründe istihdamın en kolay dallardan birisi olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm süreçlerinin işlerlik kazandığı bu dönemde harita mühendisliğinin de büyük önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Okur, "Her türlü imar uygulamaları, baraj, tünel, köprü inşaatı gibi mühendislik projelerinin araziye uygulanması ve gayrimenkul değerlerinin belirlenmesi gibi alanlarda harita mühendisleri istihdam ediliyor. Dolayısıyla hem kamuda hem de özel sektörde geniş bir yelpazede iş bulabilme imkanı ortaya çıkıyor. İKÇÜ Harita Mühendisliği Bölümü mezunlarımız yüzde yüz İngilizce eğitim almış olmanın sağladığı avantajla, bu imkanlara sadece yurt içinde değil, yurt dışında da sahip olma şansını yakalayacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: