İzmir İl Özel İdaresi Köy Yollarını Asfaltlama Çalışması Başlattı

İzmir İl Özel İdaresi'ne bağlı 597 köyün yollarının yenilenmesi ve onarılması için alınan meclis kararı,...

İzmir İl Özel İdaresi'ne bağlı 597 köyün yollarının yenilenmesi ve onarılması için alınan meclis kararı, yaz mevsiminin gelmesiyle hayata geçirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 2012 yılı içinde köy yollarını asfaltlamaya devam edeceklerini söyledi.

Havaların ısınmasıyla başlayan asfaltlama ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Değirmenci, "İl Genel Meclisi olarak kırsal kesime ayrı bir önem veriyoruz. Hizmet dönemimiz boyunca tüm meclis üyelerimizle birlikte kırsal kesimin hayat standardını yükseltmek için 'şehirde ne varsa köyde de o olacak' anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz." dedi. 2012 yılı içinde kırsal kesime rekor seviyede ödenek ayırdıklarını söyleyen Değirmenci, bütçenin ek bütçeyle 182 milyon lira olduğu bilgisini verdi. İl Genel Meclisi Başkanı, "Bu bütçeden 74 milyon 513 bin lirayla kırsal kesime hizmet vereceğiz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl rekor sayılacak bir ödenek ayırdık." diye konuştu. Üretim ve köy yollarının asfaltlanması, onarımlarının yapılması işi için 2012 yılında 7 milyon 60 bin 402,88 lira ödenek ayırdıklarını kaydeden Değirmenci, "İl Özel İdaresi programı çerçevesinde ilimiz köy yollarının altyapısının iyileştirilmesi ve standartının yükseltilmesi amacıyla programımızda bulunan 124 km. yolda tesviye çalışması, 112 km. yolda onarım ve 201 km. yolda stabilize yapacağız." dedi. Asfalt döküm işlemlerini yerinde inceleyen Serdar Değirmenci, KÖYDES programından da bahsederek, "KÖYDES kapsamında birinci ve ikinci kat asfalt sathi kaplama programına bu yıl 4 milyon 265 bin lira ödenek ayrıldı. Bununla 131 km. yolda birinci ve ikinci kat asfalt çalışması yaparken Bayındır Sarıyurt sanat yapısı, Çeşme Ildır Çayağzı'nda ise parke taş döşeme işlerini de bitireceğiz. Tüm bu çalışmaları, İl Genel Meclisi üyelerimizin katkıları ve İl Özel İdare personelinin özverili çabalarıyla gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz