İzmir İl Özel İdaresi'nin 2012 bütçesinin 145 milyon lira olması istendi

İzmir İl Genel Meclisi'nin 2012 yılı bütçe görüşmeleri başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan...

İzmir İl Genel Meclisi'nin 2012 yılı bütçe görüşmeleri başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, bu kapsamda bütçe sunumu yaptı. Belirlenen 145 milyon lira tutarındaki bütçenin komisyonlara havale edilmesini isteyen İçöz, il özel idarelerine çok sayıda görev bulunduğunu, ihtiyaçların sınırlı kaynaklarla ekonomik bir şekilde karşılanmaya çalışıldığını ifade etti.
Bütçede cari giderlerin 76 milyon 70 bin, yatırım giderlerinin 43 milyon 670 bin ve transfer giderlerinin 25 milyon 258 bin lira olduğunu belirten İçöz, "Hazırlanan bütçede dikkat edilmesi gerekli hususların başında, gelirlerin doğru tahmini gelmektedir. Her ne olursa olsun uygulamada bütçe ilkelerinin dışına çıkılamayacağından gelirler her zaman gerçekçi olmalı, hiçbir gidere tahsis edilmemeli ve gerçekleşmeyen gelir karşılığında gider yapılmamalıdır. Daha sağlıklı uygulanması düşünülerek 145 milyon lira olarak hazırlanan 2012 yılı bütçesi incelendiğinde genel kamu, eğitim, sosyal, sağlık, tarım, kültür-turizm, spor ve emniyet hizmetlerine de ödenekler ayrılarak, idaremize kanunla verilen görevler yerine getirilmeye çalışılmıştır." dedi. Daha sonra bütçe, oybirliğiyle bütün komisyonlara havale edildi.
Ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde 17 bin 480 kişinin öldüğünü ve 43 bin 953 kişinin yaralandığını hatırlatarak, "Aradan geçen 12 yılda akıllanmamışız. Sorunlarımız devam ediyor. Tarihimizin en ağır depremlerinden birini yaşadığımız günde Sayın Başbakan, ilk açıklamasında muhalefete haksız yere yükleniyor, internet andıcı davasıyla ilgili bir belge için kendini aklamaya çalışıyor. Bu olaylar karşısında hayrete düştüm." şeklinde konuştu.
CHP'nin günlük siyasi hesaplarla meşgul olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ise, "CHP'li yöneticiler, 25 şehit verdiğimiz olayın hemen ardından kameraların karşısına geçip, 'Hükümet istifa etmeli.' diye açıklama yaptı. Kamuoyundan tepki alınca da iki gün sonra, 'Sözümüz yanlış anlaşıldı.' diyerek, Türkiye ve dünyaya hiçbir katkısı olmayan bir üslubu sürdürdüler. Bu konuda da bizler globalleşen dünyanın ekonomik parametrelerini iyi analiz edip ayakları yere basan, sistemin acımasız, çalışmayan, merhametsiz ve insani olmayan çıkmaz sokaklarını tespit ederek kendi önerimizi dünyanın ve Türkiye'nin önüne koyuyoruz ve koyacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz