İzmir Kalkınma Çalıştayı

İZMİR (AA) - İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin İzmir için bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. 

İZMİR Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin İzmir için bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. İZKA tarafından düzenlenen, "2014-2023 İzmir Bölge Planı" hazırlık çalışmalarının ele alındığı "İzmir Kalkınma Çalıştayı"nda konuşan Çolakoğlu, 97 kurum temsilcisinin katılımıyla düzenlenen toplantıda İzmir'in 2023 vizyonunun ele alındığını belirtti. Kemal Çolakoğlu, "Burada sadece İZKA Kalkınma Kurulu üyeleri değil, İzmir'in geleceğine yön verecek tüm kamu, üniversite, özel, sivil toplum kesimleri olarak bulunuyoruz. İzmir Bölge Planı, İZKA'ya ait değil, İZKA'nın sadece kolaylaştırıcılığını sağladığı İzmir'e ait bir plandır. Sonuçları her kurumu ve kişiyi etkileyecektir" dedi. Söz konusu kurulun oluşumunun kamu kesimi, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini sağlayan ve bu kesimlerin bölgesel gelişmeye daha aktif şekilde katılımına imkan veren bir yapıda olduğunu ifade eden Çolakoğlu, şunları söyledi: "12 Mayıs'ta gerçekleştirilen 'Vatandaş toplantısı' bölge planları hazırlıkları ülke kapsamında ilk kez İzmir'de gerçekleştirilmiştir. Böylece sadece kurumsal temsil değil, sade vatandaşa da kenti ile ilgili projeler hakkında söz sahibi olma hakkı verilmiştir. Bu toplantının sonuçları herkes tarafından yakından analiz edilmeli ve tüm karar vericiler tarafından dikkate alınmalıdır." - Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise çalıştayda yol haritasının belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Bunu yaparken özel kamu tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü ve bir orkestra gibi çalışılması durumunda başarının yakalanacağını ifade eden Kocaoğlu, İzmir'in kabuğunu yırttığını kaydetti. Aziz Kocaoğlu, "İzmir, 35 yıllık tozu üzerinden silkelemiş, ayağa kalkmış yürüyor. Bundan sonra hiç kimse İzmir'in önünü tıkayamaz" diye konuştu. İzmir'in ev ödevlerini el birliğiyle, gönül birliğiyle hiçbir art niyet düşünmeden, hiçbir siyasi kaygı gütmeden büyük bir uyum içinde yaptığını anlatan Kocaoğlu, İzmir'i ayağa kaldıracak alanın 5 ilçe ve 9 beldenin yer aldığı İzmir Yarımadası olduğunu bildirdi. Bunun 9 yıldan bu yana planlanamamasına tepki gösteren Kocaoğlu, şöyle dedi: "Stratejik plan yapılırken belirlenen hedeflere hangi projeleri gerçekleştirerek ulaşacağız. Çalıştay sonucunda böyle bir yol haritasının belirlenmesi gerekiyor. Büyükşehir belediyesi ne yapacak, ilçe belediyesi ne yapacak, ticaret odası, sanayi odası, bakanlıkların il müdürlükleri neler yapacak, nasıl görevler üstleneceğinin belirlenmesi lazım. En büyük zaafiyetimiz sürekli konuşuyoruz. İnciraltı’nın planlaması 2005'te başladı. Burayı yapalım, EXPO 2015'e hazır olsun dedik. Turizm Bakanlığı ile mutabık kalıp taslağı yaptık. Doğal SİT alanı olduğu için yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. Türkiye ve İzmir’i ayağa kaldıracak yer 170 bin hektarlık İzmir Yarımadası'dır. Yarımadada belli bölgelerde turizm planı 9 senedir yapılamadı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: