İzmir Kız Lisesi Öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde

LYS sınavı öncesi İzmir Kız Lisesi öğrencileri, üniversiteleri tanıma amacıyla, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni (NEÜ) ziyaret etti.

LYS sınavı öncesi İzmir Kız Lisesi öğrencileri, üniversiteleri tanıma amacıyla, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni (NEÜ) ziyaret etti.

Üniversiteye bağlı bölümlerden İlahiyat ve Eğitim Fakültelerini gezen, yeni kurulacak bölümler hakkında bilgi alan öğrencilere, Meram Tıp Fakültesi'nde öğle yemeği ikram edildi.

Morfoloji binasında verilen yemeğin ardından NEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Zekeriya Mızırak, öğrencilere Konya hakkında bilgi verdi.

Mızırak, Konya'nın tarih boyunca Perslerden Lidyalılar'a, Bizanslılar'dan Selçuklular'a ve Osmanlı İmparatorluğu'na kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir tarih kenti olduğunu vurguladığı konuşmasında, Konya'nın sanayisi, turizmi ve ticaretiyle ülke içerisinde önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Konya'da yapımı devam etmekte olan projelerden Bilim Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Mızırak, "Konya 4 üniversitesi ile bir bilim şehridir. Altyapısı, ulaşımdaki kolaylıklar ve birçok özelliğiyle Konya, Türkiye'de Marmara Havzası'ndan sonra ikinci bir cazibe merkezi haline gelmiştir" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ni de gezen öğrencilere, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Saide Şahin Fakülte hakkında bilgi verdi.

Meram Tıp Fakültesinin üniversite sınavında ilk 5 bine giren öğrenciler tarafından sıkça tercih edildiğini vurgulayan Şahin, "Her yıl 180-200 öğrenci fakültemizde eğitime başlıyor. Diğer üniversitelerle öğrenci değişimi sayesinde bu oran artıyor. Sizleri de aramızda görmekten, memnun oluruz" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin imkanlarına ve özellikle de Meram Tıp Fakültesi'ne hayran kaldıklarını belirten öğrenciler, daha bilinçli tercih yapabilmeleri için, üniversite ve fakültelere yapılan bu gezilerin, hem fakültelerde verilen eğitimin içeriğini hem de üniversitenin bulunduğu şehri yakından tanımaları için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: