İzmir Kuş Cenneti, Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Milli Park Oluyor

İzmir Kuş Cenneti'nin 'milli park' statüsüne kavuşturulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Ege...

İzmir Kuş Cenneti'nin 'milli park' statüsüne kavuşturulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı'ya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncılıoğlu imzasıyla gelen yazıda, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne gönderilen 23 Mart 2012 tarih ve 154691 sayılı başvurunun Genel Müdürlükçe incelendiği ve başvuru doğrultusunda İzmir Kuş Cenneti’nin 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında değerlendirilmesine ve incelenmesine yönelik çalışmaların başlatılmış olduğu bilgisi verildi.

Reklam
Reklam

İzmir Kuş Cenneti’nin milli park ilan edilmesinin İzmir için en önemli çevre koruma projesi olacağını söyleyen Prof. Sıkı, çocuklara ve torunlara bırakılabilecek en önemli doğal mirasın, Gediz Deltası'ndaki İzmir Kuş Cenneti olduğunu belirtti.

Başbakan'ın talimatı sayesinde kuş cennetinin milli park ilan edilmesiyle birlikte geleceğinin teminat altına alınacağını vurgulayan Sıkı, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan İzmir Kuş Cenneti’nin milli park ilanı gerçekleştiğinde; öncelikle İzmir ilk milli parkına kavuşmuş olacak ve İzmir Kuş Cenneti’nin kamuoyundaki saygınlığı artacak. En önemlisi de milli parkın kendine özgü bütçesi, buranın yönetim ve denetiminden sorumlu milli park müdürü tahsis edilerek, kuş cennetinin geleceği teminat altına alınmış olacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: