İzmir Merkezli "sınav" Operasyonu-Adliyeye Sevk Edilen 20 Kişiden 6'sı Tutuklandı

İZMİR (A.A) - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "sınav" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 6'sı tutuklandı.

İZMİR (A.A) - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "sınav" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 6'sı tutuklandı.

İzmir merkezli 7 ilde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 6'sı savcılıkça serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye gönderilen 14 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

ÖSYM tarafından yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan ve temmuz ayında tespit edilen suç örgütüne yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Hakkari, Kütahya ve Diyarbakır'da yapılan operasyonda 6'sı öğretmen, 3'ü öğretim üyesi olmak üzere 19 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte bu sayı 20 kişiye ulaşmıştı.

Temmuz 2012'de de sınavlara adayların yerine başkalarının girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda ise 34 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 21'i tutuklanmıştı.

Muhabir: Hüseyin Bağış / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: