İzmir Metrosu 14 Yaşında

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metronun 14. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleyeceği bildirildi.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metronun 14. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleyeceği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 22 Mayıs 2000'de işletime başlayan İzmir Metrosu'nun Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikler, Konak İstasyonu Kemeraltı girişinde gerçekleşecek. Yolcuların da eşlik edeceği kuruluş yıl dönümü programı çerçevesinde müzik dinletileri ve halk dansları topluluklarının gösterileri ile çeşitli sergiler yer alacak. Etkinlik takvimi, 13 Mayıs 2014 Salı günü saat 15.00’daki modern dans gösterisiyle başlayacak. Program çerçevesinde 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü 15.30’da Otantik Takı ve Kıyafet Defilesi yapılacak. Defilede, sandıklardan çıkarılarak aslına uygun şekilde onarılıp kullanılır hale getirilen değerli tarihi giysiler ve otantik takılar sergilenecek. - İnteraktif sergiler düzenlenecek Kutlama programında, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü Gümüş ve Hasır Örme Sergisi, 16 Mayıs 2014 Cuma günü Takı Sergisi, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Tığ ve Takı Yapımı Sergisi düzenlenecek. Etkinlik takvimine, 22 Mayıs 2014 Perşembe günü Kağıt Ürünleri Sergisi, 23 Mayıs 2014 Cuma günü ise Oyuncak Bebek Yapımı Sergisi renk katacak, saat 11.00-17.00 arasında devam edecek uygulamalı sergiler interaktif gerçekleştirilecek. İstasyonda kurulacak stantlarda öğreticiler öğrencileriyle gün boyunca üretim yapacak, isteyen yolcular da öğreticiler eşliğinde gümüş ve hasır örmeciliği, takı yapımı, tığ işlemeciliği ve oyuncak bebek yapımını öğrenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: