İzmir Metrosu'nun hizmette 5. yılı

İZMİR (İHA) - 22 Mayıs 2000 tarihinde hizmet vermeye başlayan İzmir Metrosu'nun hizmette 5. yılını tamamlaması dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, "150 milyonuncu yolcu" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı bir törenle belirlendi. İzmir Metrosu'nun 150 milyonuncu yolcusu olan Mehmet Karabil, bir yıllık serbest kullanım kartını Başkan Kocaoğlu'nun elinden aldı.

Bir bankada görev yapan 32 yaşındaki Mehmet Karabil, metrodan bir yıllık serbest geçiş kartı kazanmasına çok sevindiğini belirterek, "Ben hergün 4 kez metroya biniyorum. İzmir Metrosu temiz, güvenli, süratli hizmet veriyor. Yurtdışından misafirlerim geldiğinde, metronun temizliği ve güvenliği konusunda övgü dolu sözler söylüyorlar. Bir İzmirli olarak ben de çok gurur duyuyorum. Hizmetlerden çok memnunum, teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, metronun 3 yıl kutlamaları kapsamında 75 milyonuncu yolcusunu belirlediklerini hatırlatarak, "5. yılımızda 150 milyonuncu yolcumuzu belirledik. Metro ilk 3 yılda taşıdığı yolcu kadar son 2 yılda yolcu taşıdı. Bu da İzmirliler'in metroya olan yoğun ilgisinin bir tezahürü. 3 Haziran 2005 Cuma günü saat 11.00'de Üçkuyular-Üçyol arasında hizmet verecek olan metromuzun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Tüm İzmirliler'i törene davet ediyorum. Törenimizi coşkuyla yaparak, işlerimizi en kısa zamanda bitirip, yeni hattımızı hizmete açacağız. Hem metronun 5. yılının hem de yeni projemizin İzmirliler'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.