İzmir Mhp Eski İl Başkanından Mhp Genel Merkezine Eleştiri

MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ni çok sert bir...

MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ni çok sert bir şekilde eleştirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile ipleri kopardığını anlatan Dervişoğlu, MHP Genel Başkanlığı’na aday olabileceğinin sinyallerini verdi. İlçe kongreleri ve il kongresi sürecinde tarafsız kalan ancak bazı güç odaklarının kendisini sürekli hedef haline getirdiğini aktaran Dervişoğlu, “Büyük denizlerde dalgalarla boğuşmaya karar vermiş olan bendenizi, İzmir’in kongrelerinde boğmaya kalkışanlara karşı cevap vermekten uzak durmayacağım”

Reklam
Reklam

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile aralarında bir sorun olamayacağını ifade eden Dervişoğlu; partiyi iyi yönetememekle suçlayarak, “Türkiye Ankara’nın doğusunda CHP’lileşmiş, batısında da AKP’lileşmiş gibi sunulmak suretiyle seçimlerde beklentiye yanıt vermiyor. MHP de hangi değişiklik yapılmalıysa, o değişiklik yapılmalıdır” dedi. Açık ve net olarak söylediğini anlatan

Dervişoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kurultay sürecinde Sayın Genel Başkanımızın başında bulunduğu herhangi bir genel kurulda görev yapabilmem asla ve asla mümkün değildir”

MHP’de büyük kurultay seçimlerinin yaklaştığının altını çizen Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kurultayda görülen ve anlaşılan odur ki çok adaylı bir yarış ortaya çıkacaktır. Siyasette hep düz ve doğru çizgiyi tercih ettim. Kapı arkası pazarlıklara itibar etmedim. MHP’nin iktidarından başka bir siyasi hedef ortaya koymadım. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için benim şahsi hedef ortaya koymam gerekirse bundan geri durmayacağımı belirtmek isterim. Pazarlıkların adamı olmayacağımı beni yakın tanıyan İzmir kamuoyu çok iyi bilmektedir. Efendim ‘Duruma bir bakalım ortaya çıkan tabloya göre karar veririz’ gibi bir niyet taşımıyorum. Önemli kararlar alırken herhangi bir makamı da onay makamı görmüyorum. Benim için onay alınacak makamlar yok ama fikir alınacak insanlar var. Bunun en üstünde de MHP büyük kurultayını görüyorum. Benim için asıl olan hangi mücadelenin içinde olursam olayım ideolojik müktesebatımla çelişmemektir”

Reklam
Reklam

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ MHP’YE OY VERMEK İÇİN GEREKÇE ARIYOR

Dervişoğlu, bir soru üzerine şöyle konuştu: “Türk milliyetçilerinin MHP’ye oy verebilmek için bir gerekçe aradığını biliyorum. Türkiye’de bütün umudunu MHP’ye bağlamış insanların da çoğunlukta olduğunu görüyorum. Ama maalesef yönetim yanlışları yüzünden Ankara’nın doğusunda CHP’lileşmiş, batısında ise AKP’lileşmiş bir MHP anlayışı sergileniyor. Bütün bu olumsuzlukları bertaraf edecek, tedbirleri almak zorundayız. Büyük denizlerde dalgalarla boğuşmaya karar vermiş olan bendenizi, İzmir’in kongrelerinde boğmaya kalkışanlara karşı verilecek bir cevabımız olacaksa bunu vermekten bir adım uzak durmayacağımızı buradan herkese ilan ediyorum. Ben Cenab-ı Allah'a inanıyorum ve ona güveniyorum. Mazimi kimseye sorgulatmayacak kadar da mücadele geçmişimle iftihar ediyorum. Beni MHP içinde söz sahibi yapan, taşıdığım sıfatlar değil mücadele geçmişimdir.”

Dervişoğlu, Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı ile ilgili soruya şöyle karşılık verdi: “Konuşmalarımdan aday olacağım sonucu çıkmamakla birlikte, MHP’de her ülkücünün aday olmaya hak kazandığı kurumlara aday olmayacağım sonucu da çıkmaz. Büyük denizlerde büyük dalgalarla boğuşmaya karar verdim. İzmir’de beni boğmaya çalışanlar varsa abesle iştigal ediyor. Küçük tartışmaların içine girmek istemiyorum. Genel Başkan adaylığıyla ilgili bir konuyu gündeme getirmeyi doğru bulmuyorum. Bazı tanımlamalar yapılıyor bu konu ile ilgili. MHP’nin doğru yönetilmesinden yanayım.”

Reklam
Reklam

Türkiye’de terör sorunu olduğunu söyleyen Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir terör sorunu var Türkiye’de. Kürt sorunu ana başlığı altında Sayın Kılıçdaroğlu gündeme getirdi. Sayın Başbakan da uzlaşma arayışı içine girdi. Yeni anayasanın yapımı ile ilgili de bir uzlaşma söz konusu. İktidara talip olan bir partinin, kendisini işin dışına taşımasını çok makul görmem. Türkiye bir bölünme tehlikesi ile karşı karşıya ise MHP terör sorunu yerine Kürt sorunu meselesinin kendisine dayatılması ile karşı karşıya ise bunun da karşısında olmalıdır. Müsavat Dervişoğlu görüşlerini düşüncelerini söyler ama tabloya bakarak, diğer adayların durumuna bakarak, günü gelince genel başkanının yanında saf tutar diye MHP içinde bir kanaat hakimdir. MHP’nin hiçbir kurumunda görev almayacağımı buradan taahhüt ediyorum. Ben bir duruş sergiliyorum. MHP ormanından kesilmiş beşikte büyüdüm, yine o ormandan yapılacak tabutla mezara gideceğim”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz