İzmir Motosiklet Kulübü Üyeleri, Ödemişli Motorcuları Ziyaret Etti

Hafta sonlarını değerlendirmek amacıyla kente bağlı ilçelere geziler düzenleyip, o bölgelerdeki motosiklet sevdalısı dostlarını ziyaret...

Hafta sonlarını değerlendirmek amacıyla kente bağlı ilçelere geziler düzenleyip, o bölgelerdeki motosiklet sevdalısı dostlarını ziyaret eden İzmir Motosiklet Kulübü üyeleri, hafta sonu Ödemiş’e bağlı Birgi beldesini ziyaret etti.

Motosiklet kulübü üyeleri gezi sonrasında Ödemişli motosikletçi Ultra Motor’dan Abdullah Eker’i ziyaret ederek çay içtiler.

Gezi programı ve kulübün çalışmaları hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Salih Özsuvariler, “Kulübümüzde aktif 80 yelekli üyemiz var. Biz aile kulübüyüz. Gezilere eşlerimizle birlikte gidiyoruz. Kulübümüze eğitimsiz sürücü kabul etmiyoruz. Hafta sonları etkinlik programı çerçevesinde, Turgutlu, Salihli, Ödemiş gibi motosikletin bol kullanıldığı ilçelere gezi düzenliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

“ASIL AMAÇ ÖZENDİRİCİ OLMAK”

Bu gezilerdeki asıl amacın özendirici olmak olduğunu kaydeden Özsuvariler, şöyle devam etti: "Gençlere örnek olmak açısından güvenli sürüş ekipmanlarımız (kask, eldiven, dizlik, yelek, ceket ve ayakkabı) ile özendirici olmak ve gençlerin bizim tur yaptığımız yerlerde dikkatlerini çekmek olmaktadır. Bu hafta Birgi beldemize geldik ve buradan dönüşte de Ödemişli motosikletçi arkadaşımız Abdullah Eker’i ve dostlarımızı ziyaret ettik. Salihli Meslek Yüksek Okulu’ndan kask projesi desteği geldi. Bunun uygulamasını İzmir’de yaptık ve İzmir’de bunu çok beğendiler. Ödemiş belediyesi ile bunu paylaşarak projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Aynısını daha gelişmiş olarak Ödemiş Belediyesi desteği ile Kask temalı parkta kask heykeli dikeceğiz. Motosiklet kazalarında kask kullanılmadığında ölüm oranı yüzde 95’tir. Motosiklet kullanımında hedefimiz sürüşlerin AB standartlarına çıkartılması. Diğer yandan yollarda yaşanan bir başka sıkıntıyı da gündeme getirmek istiyorum. Diğer araç sürücülerinin de yolda hareket halinde olan motosikletleri de fark etmelerini istiyoruz ve mesaj olarak da, ‘Lütfen bizi yolda fark edin’ diyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: