İzmir Müftülüğü'nden Korsan Ezana Karşı Kablolu Önlem

İzmir İl Müftülüğü, yeni bir korsan ezan vakası yaşanmaması için cami görevlilerinden, merkezi ezan sistemi...

İzmir İl Müftülüğü, yeni bir korsan ezan vakası yaşanmaması için cami görevlilerinden, merkezi ezan sistemi kablosunun namaz vakitlerinden iki üç dakika önce takılarak, ezan bitince çıkarılmasını istedi.

İzmir’de dün akşam merkezi ezan okuma sistemi frekansına korsan giren bir kişi sebebiyle Konak, Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli gibi ilçelerdeki onlarca camide, akşam ezanı 15 dakika erken okundu. İl Müftülüğü ve polis, sisteme kimin girdiğini belirlemek için soruşturma başlattı. Müftülük ayrıca yeni bir sabotajın önüne geçmek için tedbir aldı. Merkezi ezan yayını yapılan camilerin imam hatip ve müezzinlerine cep telefonuyla mesaj gönderen müftülük, çeşitli uyarılarda bulundu. Görevlilerin telefonlarına gönderilen mesajda, “Akşamki talihsizlikten dolayı merkezi ezan sisteminin kablosu, bugünden itibaren bütün namaz vakitlerinden iki üç dakika önce takılacak, ezan bitince çıkarılacaktır.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: