İzmir Ticaret Borsası 120. yaşını kutladı

İzmir Ticaret Borsası (İTB), kuruluşunun 120. yılını kutladı. Swiss Otel Grand Efes’teki gala gecesine, İzmir...

İzmir Ticaret Borsası (İTB), kuruluşunun 120. yılını kutladı. Swiss Otel Grand Efes’teki gala gecesine, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de 1900 yılından önce kurulup şu anda ayakta olan sadece 18 şirket bulunduğunu söyledi.
İTB’nin 120 yıl önce Nişli Hacı Ali Efendi ve arkadaşlarının, dağılan bir imparatorluğun kaos ortamında, ticarete güven getirecek bir adım atarak küçük bir handa faaliyete geçirildiğini anlatan Kestelli, “Ekonomisinin yüzde 65'i tarımdan müteşekkil, vergisini Düyun-u Umumiye'ye bağlamış bir imparatorluğun küllerinden, bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi haline gelmiş dinamik bir Türkiye Cumhuriyeti doğarken İTB, bu yolculuğun mihmandarlarından biri oldu. Bugün dünyanın en büyük 26. türev borsası haline gelen Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, lisanslı depoculuk, GDO’suz pamuk markası gibi önemli işlere öncülük ederek, çağdaş dünyanın önüne geçmeye çalışıyoruz.” dedi.
İTB Meclis Başkanı Halit Kaya ise 120 yıllık geçmişe sahip olmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti. Cumhuriyetle birlikte bağımsız bir Türkiye ekonomisi ve millî sanayi kurulurken en büyük dayanak olan tarım sektörünün gelişmesine, İTB'nin önemli katkı sağladığını söyledi.
Gecede İTB Meclisi üyeliğinde 20 yılını dolduran Reha Sümer, Hüseyin Ekiz ve Vahit Celep, son takvim yılı içinde borsaya en fazla tescil ücreti ödeyen üye Ahmet Küçükbay, en fazla tescil ödenmesinde üyelik şartı aranmaksızın en çok katkı sağlayan Adnan Kulinca, borsa faaliyetlerine maddi ve manevi büyük katkıda bulunan Kestelli, onur üyeleri olarak da Ercan Korkmaz ve Zeliha Jale Toprak'a ödül verildi. Ardından şarkıcı Fatih Erkoç sahne aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz