İzmir Ticaret Odası Toplantısında Mikrofon Tartışması

İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nın mart ayı meclis toplantısında yaşanan sansür uygulaması tepki çekti. İZTO Başkanı...

İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nın mart ayı meclis toplantısında yaşanan sansür uygulaması tepki çekti. İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, kürsüye çıktığı anda Ege TV muhabirinin kürsüye koymak istediği mikrofonu alıp arka masaya koyduı ve basına açık devam eden toplantıda, “Bu benim şahsi özgürlüğüm, benim sesimi almanı istemiyorum. Sözlerimin kaydedilmesini istemiyorum.” dedi. Demirtaş, mikrofonu vermek istemeyen muhabire de, “Güvenlikle çıkartırım, al onu oradan.” dedi.

Bu durumu eleştiren TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, Demirtaş'ın gazetecilere sansür uygulamasını eleştirerek kınadığını açıkladı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sertel, şunları kaydetti: "Sayın Ekrem Demirtaş, ocak ayı meclis toplantısında da aynı çirkin davranışı sergilemişti. Biz de açıklama yaparak, kendisini Ege TV'den ve İzmirli gazetecilerden özür dilemeye davet etmiştik. Sayın Demirtaş, özür dilemediği gibi bir ay sonra aynı davranışı tekrarlamıştır. Yapılan hatayı telafi etmek yerine daha da agresif bir tavırla sansürcü zihniyetini yeniden açığa vurmuştur. Demokrasinin beşiği, hoşgörünün başkenti İzmir'in Ticaret Odası'nın çatısı altında böylesine akıl almaz bir uygulama, belki de odanın 127 yıllık tarihinde bir ilktir. Üstelik basına açık bir toplantıda, 'Bu benim şahsi özgürlüğüm, benim sesimi almanı istemiyorum. Sözlerimin kaydedilmesini istemiyorumb' diyerek mikrofonu muhabirin elinden çekerek alması sadece Ege TV'ye değil, basın özgürlüğüne ve tüm İzmir basınına yapılmış bir hakarettir. Sayın Demirtaş'ın, kişisel kızgınlıklarına kamuoyunun haber alma hakkı için çalışan basını bir daha alet etmemesini diliyor, ikinci kez başvurduğu sansür girişimini şiddetle kınıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: