İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Belli ihracat büyüklüğü olan iş adamlarına yeşil pasaport verilmesini...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Belli ihracat büyüklüğü olan iş adamlarına yeşil pasaport verilmesini sağlayacağız" şeklindeki açıklamasına, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'tan cevap geldi. Demirtaş, "Yeşil pasaport kesin çözüm değil. Vişne rengi pasaport lazım. Bizim isteğimiz budur" açıklamasında bulundu.

İZTO Yönetim Kurulu Demirtaş, isteklerinin yeşil pasaport olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bir Melazyalı, Makedonyalı gibi pasaportuyla vizesiz bütün vatandaşlarımız Avrupa'yı ve diğer ülkeleri gezmelidir. Avrupa Birliği'nden yumuşama sinyalleri aldık. Bu konuda ilerleme olacak."

Reklam
Reklam

Ekonomik kriz ile boğuşan komşumuz Yunanistan'ın sorunlarının azaltılması için de vizenin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Avrupa Birliği heyetinden önümüzü açmasını istedik. Yunanistan'ın çarşılarına moral gelmesi için bu gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: