İzmir Ticaret Odası'ndan Kulüplere Eğitim Desteği

İZMİR, Kulüplerin iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Bu işin bir eğitimi olmalı, profesyonelliği olmalı. Biz geçtiğimiz yıllarda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde

İZMİR, Kulüplerin iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Bu işin bir eğitimi olmalı, profesyonelliği olmalı. Biz geçtiğimiz yıllarda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Spor Kulübü Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı açtık. Tüm kulüplere de 'Tam burslu olmak üzere bir yöneticinizi gönderin' dedik ama katılım olmadı. Bütçeler iyi yönetilmeyen kulüpler düşüyor. Kulüpler eğitimli ve profesyonel yöneticiler konusunda prensip kararı alırsa, biz aynı eğitim programını tekrar açmaya hazırız" dedi.
İzmir'in başta basketbol olmak üzere çeşitli branşlarda elde ettiği başarılara karşılık futbolda küme düştüğünü hatırlatan Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"İzmir kulüpleri bulundukları liglerde zaman zaman başarılar yakalayıp şampiyonluk elde edebiliyor, hatta Süper Lig'e yükseliyorlar. Ancak ne yazık ki orada kalıcı olamıyorlar. Aynı takımlar bir yıl içinde yeniden küme düşüyorlar. Metin Oktayları yetiştiren bir kente bu tablo yakışmıyor. Silkinmemiz şart. Bunun için öncelikle altyapıya önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda Altınordu herkese örnek olacak bir uygulama içinde. Tüm kulüplerin tüketen değil, üreten bir yapıya kavuşması şart."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: