İzmir Torbalılı işadamları 14 meseleyi Ankara'ya taşıdı

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Meclisi üyelerinden oluşan 15 kişilik heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar...

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Meclisi üyelerinden oluşan 15 kişilik heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdülvahap Olgun öncülüğünde önceki gün TBMM'ye çıkarma yaptı. Hem tebrik hem de yeni ilçenin meselelerinin gündeme alınması amacıyla yapılan ziyaret bir gün sürdü.
Karayoluyla Ankara’ya giden heyet, AK Parti İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Hamza Dağ, CHP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Güldal Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Milletvekili Erdal Aksünger, MHP Grup Başkanı Oktay Vural ve İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu ile görüştü. Vekillere Torbalı’nın sağlık, ulaşım, eğitim, turizm, sanayi ve tarım alanlarında çözüm bekleyen 14 problemi iletildi. “Torbalı’nın Sorunları” başlıklı raporda ilçeye mesleki eğitim kampüsü kurulması, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu ve Subaşı bölgelerindeki sanayicinin imar meselesi, Organize Sanayi Islah Kanunu'ndan faydalanılması, mermercilik organize sanayi bölgesi kurulması, hızlı trenin İzmir'den Torbalı'ya kadar uzatılması, hastane ihtiyacının bir an önce giderilmesi, sanayi bölgesindeki altyapı sıkıntısı, lise binası eksiği, artan intihar vakaları, çiftinin su sondaj meselesi, Anadolu öğretmen lisesi ihtiyacı, otoyolda indi bindi durağı yapılması, Metropolis ve OSB için otoyol çıkışı sağlanması, Çaybaşı ile Belevi arası duble yol çalışması gibi talepler yer alıyor.
Torbalı heyeti, ilk olarak Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu ile görüştü. Ardından MHP Grup Başkanı Vural ile biraraya geldi. Son olarak da Mehmet Tekelioğlu başkanlığında AK Parti İzmir milletvekilleriyle toplandılar. Burada Tekelioğlu, Anadolu öğretmen lisesi talebini değerlendirdi, hastane ve Pamukyazı’da duble yol yapımıyla ilgili sürecin hızlandırılacağını söyledi. Milletvekili Denizli ise sanayicinin imar sıkıntısıyla özel olarak ilgileneceği sözü verdi. Yaklaşık 1 saat süren, görüşme oldukça verimli geçti.

Reklam
Reklam

RAPORDAN BAŞLIKLAR
Mesleki eğitim kampüsü: Kalifiye eleman ihtiyacı bu şekilde bitirilebilir.
Sanayicinin imar problemi: Yapılaşmaya izin verilmemesi, yeni yatırımları engelliyor.
OSB Islah Kanunu'ndan faydalanalım: Yazıbaşı bölgesi, ıslah OSB kapsamına alınmalı.
Mermercilik OSB kurulsun: İlçedeki 20 mermer fabrikası ve 20 atölye bir alanda toplanmalı.
Eğitim meselesi: İlçede lise ve ilköğretim binası eksiği bulunuyor.
Artan intihar vakaları: Son iki yıldır artan intiharlar incelenmeli.
Çiftçinin sondaj problemi: Su sondaj yasağının kaldırılması gerekiyor.
Anadolu öğretmen lisesi: İzmir’e yapılacak lise, Torbalı’ya kurulsun.
Hızlı tren: Aliağa-Menderes hızlı tren hattı. bir an önce ilçeye uzatılmalı.
Hastane ihtiyacı: 300 yataklı bölge hastanesi, ilçenin en acil isteklerinden.
Sanayicilerin altyapı sıkıntısı: Altyapı ve üstyapı eksikliği, sanayiciyi zorluyor.
Otyolda indi bindi durağı: Torbalı ve Yeniköy mevkisinde otoyol inişi yapılmalı.
Metropolis ve OSB için otoyol inişi: Turist ve sanayici ulaşımı kolaylaştırılmalı.
Çaybaşı-Belevi arası duble yol: Sözkonusu yolda, 22 yılda 17 kişi hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz