İzmir Trenini Seçecek

İZMİR (A.A) - İzmir'de raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN'ın, 40 yeni tren setinin tasarımına İzmir halkı oylarıyla karar verecek.

İZMİR (A.A) - İzmir'de raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN'ın, 40 yeni tren setinin tasarımına İzmir halkı oylarıyla karar verecek.

İZBAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmirliler, "Yalıçapkını", "Körfez Yunusu" ve "Derin Mavi" olarak isimlendirilen tasarımları, www.izban.com.tr üzerinden düzenlenen ankete katılarak trenlerin iç ve dış tasarımını oylayabilecek.

İzmirliler, 1 hafta boyunca açık kalacak anketin yanı sıra İZBAN'ın "uzunyolunkisasi" isimli Facebook hesabı üzerinden yeni tren setlerinini tasarımı hakkında görüşlerini bildirebilecek.

Reklam
Reklam

İZBAN tarafından yaklaşık 1,5 sene sonra üretici firmadan teslimine başlanacağı yeni tren setlerinin tasarımlarında, İzmir'i simgeleyen binalar, motifler, renkler, yiyecekler, bitki örtüsü ve hayvanlar üzerinde çalışıldığı, Yalıçapkını kuşu, İzmir Körfezi, yunus ve mavi rengin ön plana çıktığı bildirildi.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: