İzmir Valiliği'ne Atanan Vali Toprak'tan Veda Mesajı "Diyarbakır, Yürütülen Çalışmalarla Yakın Bir Dönemde Ülkemizinbirçok Alanında Önemli Bir Şehri Olacaktır"

Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentten ayrılmadan önce veda mesajı yayımladı.

Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentten ayrılmadan önce veda mesajı yayımladı.

Vali Toprak, mesajında, 1 Haziran 2010 tarihinden bu yana Diyarbakır'a hizmet etmenin sevincini yaşadığını, görev süresince yasalarla verilmiş görevleri hukuk ve vicdan çerçevesinde, hak ve adalet ölçüleri içerisinde en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduğunu bildirdi.

Eğitim, sanayi, alt yapının iyileştirilmesi, turizm gibi konularda Diyarbakır'ın marka kent olması için bir birinden başarılı projeler geliştirip uyguladıklarını kaydeden Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Diyarbakır yürütülen çalışmalarla yakın bir dönemde ülkemizin birçok alanında önemli bir şehri olacaktır. Hizmetlerimizde siz değerli hemşehrilerimin desteklerini ve dualarını yanımızda görmek çalışmalarımızda bize feyiz verdi. Görev süresince en büyük gayem ve hedefim siz değerli hemşehrilerimin alın terini üstün kılmak ve güzel yarınlara hep birlikte yorulmadan ve vazgeçmeden yürümek oldu. Son zamanlarda ülkemizde oluşan olumlu havayla vatandaşlarımızın yüzlerinin ve gözlerinin içinin gülmesi geleceğe dair beklentileri daha umutlu kıldı. Diyarbakır yıllardır üzerinden atmaya çalıştığı olumsuzlukları üzerinden atacak ve turizmden tarıma, sanayiden enerjiye var olan tüm potansiyelini en iyi biçimde değerlendirerek hak ettiği noktalara en yakın zamanda ulaşacaktır."

Diyarbakır'ın kendisi için doğduğu şehir kadar anlamlı olduğunu aktaran Vali Toprak, mesajında şunları kaydetti:

"Bir şehri sevmek ve onu yaşamak adına ne kadar güzellikler varsa hepsini bu kadim şehir Diyarbakır'da bulmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Değerli hemşehrilerimin sofrasında sizinle paylaştığım anlar, köylerimizi ziyarette ikram edilen sıcak çay, gönlünüzden dilinize dökülen sözler benim için bir memleket türküsünün en güzel bestesi olarak her zaman dilimde ve hafızamda yerini alacak. Diyarbakır ülkenin neresinde görev yaparsam yapayım hep aklımda, yüreğimde, sevgi ve özlem dolu tüm sözlerimin içerisinde yerini alan ve benim nazarımda doğduğum şehir kadar anlamlı bir şehir olmuştur. Çalışmalarımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmeye, 'ben' yerine 'biz' demeye özen gösterdik. Her bir vatandaşımızın canını canımızdan aziz bildik, inanarak, güvenerek ve sahiplenerek işlerimizi sürdürdük. Sizlerden ayrılırken çalışmalarımızda desteklerini hiç esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan başta Diyarbakır halkı olmak üzere şehrimizin tüm dinamiklerine gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bu kentte vali olarak hizmet sunduğum ve ömrümün güzel günlerini sizinle yaşadığım için kendimi şanslı olarak gördüğümü belirterek, bu mübarek ve tarihi şehirde mutluluk içerisinde yaşamanızı en içten duygularımla temenni ederim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: